andrei belcic Postat Aprilie 9, 2016 Share Postat Aprilie 9, 2016 (editat) Axul pompei e din inox? Eu am avut probleme d-astea la KTM. Pe langa uzura axului, de la simering, am gasit un strat gros de rugina. Rugina accelera uzura simeringului. E adevarat, apa raceste mai bine decat antigelul. Combinatia 50-50 e compromisul optim pt racire si ne-inghetare dar, rugineste axul..... Editat Aprilie 9, 2016 de andrei belcic Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
xenna Postat Aprilie 9, 2016 Share Postat Aprilie 9, 2016 Daca nu ai probleme cu butonul de semnalizare si functioneaza bine.....lasa-l asa !! Eu mam chinuit jumatate de zi sa-l pun la loc, dupa ce de nevoie a trebuit sa-l desfac si sa curat contactele foarte oxidate . PS: Se apropie cu pasi repezi din pacate o schimbare a pompei de apa ,aveti ceva sfaturi/ recomandari? Oare nu gasesc semeringuri mai de calitate ( gen skf ), decat cele originale? A-ti incercat cimentarea axului pompei pentru o rezistenta mai mare ? Multumesc ! Eu am facut axul la un strungar si a fost tratat pentru ai creste duritatea. Pune semeringuri Viton daca tot schimbi pompa. Eu am cam 3000km dupa schimbarea axului si semeringurilor si e OK. Vezi aici /index.php?/topic/20791-cine-are-bmw-650-f-gsdakar-2000-injectie/page-469&do=findComment&comment=3970581 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Razvan G Postat Aprilie 9, 2016 Share Postat Aprilie 9, 2016 Si eu 15K cu kit pompa OEM si la fel de OK. PS: pentru cei cu grija blocurilor de comenzi, lunar sau dupa mers pe ploaie dau cu putin WD40, nu demontez nimic, dau pe lângă butoane sau prin imbinarile carcasei, la fel si sub mansonul de acceleratie. Totul functioneaza cum ar trebui. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ZIDU' Postat Aprilie 9, 2016 Share Postat Aprilie 9, 2016 axul de la pompa nu rugineste deloc. e ceva natie de inox acolo.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
oly_x Postat Aprilie 9, 2016 Share Postat Aprilie 9, 2016 (editat) Ok, multumesc mult pt raspunsuri ! Ideea este ca in iunie plec intr-o tura mai lunga si voi face cam 3000+ km si nu vreau sa ma lase cu buza umflata pe marginea drumului Editat Aprilie 9, 2016 de oly_x Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Razvan G Postat Aprilie 9, 2016 Share Postat Aprilie 9, 2016 Donez un set de Tourance (21 si 17 pt. Dakar) cuiva care are intradevar nevoie de niste anvelope încă decente pentru câteva mii de km. DOT jumătatea lui 2011. Au fost gumele cu care a venit incaltata in 2013 si le-am mai folosit si eu pana la început de sezon 2015. Ridicare direct de la mine din zona Jiului. Contact pe PM. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ZIDU' Postat Aprilie 10, 2016 Share Postat Aprilie 10, 2016 Ok, multumesc mult pt raspunsuri ! Ideea este ca in iunie plec intr-o tura mai lunga si voi face cam 3000+ km si nu vreau sa ma lase cu buza umflata pe marginea drumului 3000 km sunt o plimbarica lejera pt mobrele astea. nu iti fa griji Mobra mea se apropie de 117mii. Pompa de apa actuala are peste jumatate din numarul asta de km (sincer sa fiu nici nu mai tin minte cand am schimbat). Motocicleta alergata corespunzator. La ora actuala fac zilnic 70 km - jumate in bucuresti si jumate pe langa. Asta inseamna 1500 km pe luna doar in naveta. Cand scap in we - numar rezervoarele pe care le consum, nu km » Post actualizat in 10 Apr 2016 07:00 Pot sa pun pe lista de defectiuni: Rulmentii din port pinionul spate - distrusi complet si schimbati ieri Amortizorul spate - distrus, a borsit uleiul. Sunt piesele originale de cand a facut neamtu mobra, nu au beneficiat de nici o atentie pana acum Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
flavius.corhei Postat Aprilie 10, 2016 Share Postat Aprilie 10, 2016 Zidule, daca vine vremea buna, cu 10 grade la ora 6:30, fac si eu zilnic 130 km naveta. Ar-Tm. Abia astept sa vina vremea, inca putin putin. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ZIDU' Postat Aprilie 10, 2016 Share Postat Aprilie 10, 2016 Foarte frumos, mai ales ca ai drum "extern". mersul in bucuresti la ore de varf e de kko maximal Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
flavius.corhei Postat Aprilie 11, 2016 Share Postat Aprilie 11, 2016 Am observt, am fost din 7 pana in 11 luna trecuta la Golden Tulip. Si cum stateam 1 secunda in plus la semafor, deja eram claxonat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Razvan G Postat Aprilie 11, 2016 Share Postat Aprilie 11, 2016 Asta e definitia nanosecundei pentru Bucuresteni - timpul intre momentul in care semaforul se face verde si primul claxon Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andrei belcic Postat Aprilie 11, 2016 Share Postat Aprilie 11, 2016 No she atata graba.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iuli-voshod Postat Aprilie 12, 2016 Share Postat Aprilie 12, 2016 Eu folosesc antigel de la motorex roz, si se pune ca atare, vine preparat! Pompa inca merge ok, motorul are 61.000km. Asigurare avem, asteptam sa se ridice ploaia si continuam sezonul inceput de 2 sapt. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ZIDU' Postat Aprilie 12, 2016 Share Postat Aprilie 12, 2016 am schimbat pompa dupa ce am folosit roz... poate e coincidenta poate nu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bogdan Brinduse Postat Aprilie 12, 2016 Share Postat Aprilie 12, 2016 M-ați băgat in toate boalele cu pompa asta de apa de-a lungul timpului, m-ați făcut să pipăi găurica aia mult prea des Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andrei belcic Postat Aprilie 13, 2016 Share Postat Aprilie 13, 2016 am schimbat pompa dupa ce am folosit roz... poate e coincidenta poate nu Da, dar l-ai combinat cu apa. Sau era deja preparat. Important e sa fie pt aluminiu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Patrick_M Postat Aprilie 13, 2016 Share Postat Aprilie 13, 2016 De ce sa nu pui cum zic toti producatorii? Apa cu antigel? Sa fie o mica conspiratie intre toti producatorii de pompe si cei de motociclete/masini si alte autovehicule? Sunt sigur ca la Zidu a fost doar o coincidenta. Sa imi zici tu mie ca antigelul curat isi face treaba la fel de bine ca si cel diluat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ZIDU' Postat Aprilie 13, 2016 Share Postat Aprilie 13, 2016 era pt aluminiu, fara drac si nu mai stiu ce, respecta conditiile din carte....... problema a fost ca semeringurile au absorbit lichid si si-au pierdut proprietatile. la 2-3 zile dupa ce am extras semeringurile cel de pe partea apei arata pietrificat si "intrat la apa" datorita uscarii......... cine stie care a fost faza ..... La bavaria am gasit antigelu lui - ala de culoare inchisa, la pret mai mic decat era ala roz la obor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
flavius.corhei Postat Aprilie 13, 2016 Share Postat Aprilie 13, 2016 Eu am schimbat antul trecut inainte de iarna, cu roz. Ma gandesc sa schimb iar. E mizerie mare, poate si spal instalatia ca la TDM. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andrei belcic Postat Aprilie 13, 2016 Share Postat Aprilie 13, 2016 Am mai spus: antigelul se combina cu apa pt o eficienta mai buna a racirii. Plus ca in graficul diluare vs inghetare, proportia 50-50 are pct de inghetare cel mai scazut. Singurul avantaj in folosirea antigelului fara pic de apa este ungerea mai buna a axului in simeringuri. Daca stii ca motorul nu se supra-incalzeste usor si nici nu-l tii la -40 grade Celsius, poti face compromisul asta cu 100% antigel. Eu m-am uitat dupa antigel pt radiatoare de aluminiu. Intamplator are culoarea roz. Cred ca singura problema adevarata e daca iei antigel ne-toxic (la ingurgitat) - propilenglicol. Asta poate ataca anumite radiatoare, furtunuri, simeringuri. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Patrick_M Postat Aprilie 13, 2016 Share Postat Aprilie 13, 2016 Hepu roz am avut si in celalalt bmw si la fel am si in acesta. La fel si Honda sotiei si cam toti din trupa. Inca nici o problema cu pompele. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ZIDU' Postat Aprilie 13, 2016 Share Postat Aprilie 13, 2016 cine stie ce semeringuri am avut eu in ea intitial. poate le venise timpul si a fost coincidenta, naiba stie exact Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andriu Postat Aprilie 14, 2016 Share Postat Aprilie 14, 2016 Adevarul ca motul roz am pus si eu si pompa s-a dus in cca 1000 km, dar picura deja inainte sa pun. Acuma tot de asta am, vedem ce se intampla. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Patrick_M Postat Aprilie 14, 2016 Share Postat Aprilie 14, 2016 O sa picure. Peste 40000. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andriu Postat Aprilie 14, 2016 Share Postat Aprilie 14, 2016 sa speram, adevarul ca am pus si semeringuri Viton .. ca sa nu pot da vina pe una sau pe alta =))) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate