Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Acum 5 ore, andrei111 a spus:

@iulia_boris pai de ce nu se legalizează acordarea de indulgent, ca în evul mediu? Dacă le impozitează, sunt de acord. Taxa pe prostie:).

Cuvantul impozit produce frisoane si energii negative..Nu merge..Pt o discutie forumistica este draguta dar cam atat.Pana nu se vor arata extraterrestrii efectiv,daca au curaj,sa vada oamenii care sunt zeii lor nu vor disparea religiile.Niciodata.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 5 minute, iulia_boris a spus:

Cuvantul impozit produce frisoane si energii negative..Nu merge..Pt o discutie forumistica este draguta dar cam atat.Pana nu se vor arata extraterrestrii efectiv,daca au curaj,sa vada oamenii care sunt zeii lor nu vor disparea religiile.Niciodata.

Asta daca nu ii luam la paruiala ca sa ii crestinam si pe ei 🤣. Daca bineintels nu inteleg cu frumosul.

Link spre comentariu

Acum 50 minute, sbk750 a spus:

BOR sa fie din banii lor si din donatii , nu din buget , fmm de cacati  , fa credinta in timpul tau liber si pe banii de la cine chiar vrea sa dea nu intretinem niste lepre ordinare .

Ai surpins esenta, dar daca formulam asa, sigur sare un preot si ne bate cu o cruce:)

La biserica se merge din frica, din vinovatie sau din instinctul de turma. Asta din urma e cel mai periculos, pentru ca are ca origine nestiinta.

Eu am pus intrebarea din titlul in contextul in care poate se produce un declic in mentalul colectiv. Ceva gen: bai cu ce ma ajuta sutanele, in conditiile in care eu ma pot ruga si acasa. Ca na, Doamne-doamne e peste tot si ne aude rugaciunile, chiar daca le facem din debara. Nu? :)

Dupa marea ciuma de la mijlocul sec. XIV in mintea oamenilor a aparut o oarecare indoiala in privinta credintei lor, fenomen ce a contribuit la operele renascentiste si alte schimbari majore, in plan religios. Dar asta e o alta discutie,  care nu cred ca-si gaseste loc aici.

Link spre comentariu

Acum 11 ore, andrei111 a spus:

Dacă se va hotărî 'crediciosul' de rand ca nu are nevoie de popa sau de biserica ca să își exercite credința?

Asta se va intampla cam cu vreo tzâră dupa ce-o face rachita micshunele. Adica never! Nu in Romania. Si nici in alte parti degraba. Si asta in primul rand datorita felului cum credinta il cladeste pe om, cum ii "formateaza" creierul, cum ii sadeste de mic  copil in cap ideea ca el e un paduche, un pacatos, un nevrednic, o oaie din turma, ce nu poate gasi calea fara un pastor, fara un invatator care sa il indrume. Vezi tu, credinta asta in forma asta pe care o vedem noi, este o variatiune din miile care au existat, care au fost intr-o competite la un moment dat, castigand si impunandu-se cea care a avut efectul MAXIM asupra creieraselor infectate si atingerea MAXIMA asupra corzilor sensibile pentru un efect de viralizare  MAXIM al mesajului. Formele actuale sunt daca vrei, apogeul evolutiei prin selectie naturala a religiilor, trebuie sa vina un ditamai Alvarezu sa ii reformateze pe majoritatea sa ii faca sa inteleaga ca nu au nevoie de BOR si alte organizatii din astea mafiote sa fie persoane bune si implinite.

Si sa iti raspund si la intrebare, pentru cei care cred, da, este nevoie de BOR, dar este strict treaba lor. Noi astialalti, ar trebui sa stam in banca noastra counting the fucks given: 0

Link spre comentariu

6 hours ago, frankone said:

Si asta in primul rand datorita felului cum credinta il cladeste pe om, cum ii "formateaza" creierul, cum ii sadeste de mic  copil in cap ideea ca el e un paduche, un pacatos, un nevrednic, o oaie din turma, ce nu poate gasi calea fara un pastor, fara un invatator care sa il indrume.

Existenta religiilor este favorizata tocmai de faptul ca omul e un paduche sau o oaie din turma. Uita-te cu atentie in jurul tau si vei vedea ca majoritatea oamenilor nu sunt in stare sa se descurce singuri si astfel le apare nevoia imperativa sa fie condusi pentru a avea o directie. 

Link spre comentariu

Acum 19 ore, andrei111 a spus:

Dacă realizează ca nu are nevoie de intermediari pământești pentru 'vedea lumina'? 

Dacă își da seama ca, în frunte cu Dani, biserica ortodoxa de la noi, e un fel organizație bine structurata, care nu are ca scop altceva decât stoarcerea de bani de la turmă? 

Intreb și eu, ca opinia publica

Toate credintele speculeaza paharul amar pe care l-a primit omenirea odata cu dezvoltarea inteligentei si constientizarea propriei conditii: frica de moarte.

Asta se intampla de mii si mii de ani. Iar biserica prima si prima data nu iti cere bani, iti cere sa vii la biserica cat mai des. 

Pentru ca odata venit iti va spala creierul. SI dupa ce iti spala creierul si ei, si alti spalati pe creier din familie (parinti, rude etc) de ani si ani, practic de cand te stii pe aceasta planeta, asta devine realitatea ta si nu te mai "trezesti" decat in cazuri deosebite.

Deci nu, nu isi va da seama nimeni de nimic. Si vor reveni la vechile metehne.

Teoretic, ca orice alta secta, BOR ar trebui scoasa in afara legii. Dar asta nu se va intampla niciodata!

Link spre comentariu

Acum 1 oră, iulia_boris a spus:

Cred ca se poate inchide..N-a aparut nici unul sa ne afuriseasca..

Nuu! Nu ma lăsați iar prada plictiselii! :)

La modul serios. Eu nu am atacat credința romanilor. Cum am mai spus, fiecare face cât poate. Cred ca pana la urma e vorba de cerere și oferta. Ca un bun om de afaceri, Dani satisface aceasta cerere, prin armata de sutane.  

Link spre comentariu

Chiar acum, Altair a spus:

Sunteti sigur ca biserica e mai rea decat politica? 

Dupa parerea mea nu. Este cam acelasi lucru. Promisiuni desarte.

Diferenta este ca promisiunile facute de politician se verifica in timp ca sunt vorbe in vant, la biserica nu poate nimeni sa verifice ca pe lumea ailalta este mai bine si mai just decat pe lumea asta.

Dar cele doua - politica si biserica - se reunifica prin faptul ca si la una si la alta pun botul oamenii de mii de ani,  indiferent de promisiunile neonorate, si continua sa le acorde incredere.

Probabil pentru ca alta varinata nu au decat sa spere ca va fi mai bine, desi se prind si ei pina la urma ca ambele sunt o minciuna.

Uneori li se mai ia oamenilor de politicieni si le fac felul. Rezultatul fiind inlocuirea unor jmecheri cu alti jmecheri.

Cum e vorba: schimbarea regelui, bucuria nebunilor

Cu biserica a fost mai greu cu facutul felului, pentru ca din dragoste fata de oameni a reactionat rapid si i-a belit pe toti cei care au cutezat sa se ridice impotriva ei si a minciunilor ei.

Link spre comentariu

Cruciadele, inchiziția...

Crede și nu cerceta, așa scrie în carte. Măi, să zicem că eu cred că în priză una din găuri curentează. Sunt convins de asta. Dar nu ar fi mai bine să cercetez înainte cu un creion electric sau, cel mai bine, să umblu la siguranță, decât să dansez pe melodia de la eon?

Link spre comentariu

23 minutes ago, Altair said:

Sunteti sigur ca biserica e mai rea decat politica? 

Da. Sunt mână-n-mână. De ce e mai rea biserica? Pt că de la ea sunt f mulți oameni care au așteptări imense, pe când la politicieni doar naivii mai pun botul.

Editat de Bart Bz
Link spre comentariu

Acum 41 minute, Lucian_M a spus:

Cruciadele, inchiziția...

Crede și nu cerceta, așa scrie în carte. Măi, să zicem că eu cred că în priză una din găuri curentează. Sunt convins de asta. Dar nu ar fi mai bine să cercetez înainte cu un creion electric sau, cel mai bine, să umblu la siguranță, decât să dansez pe melodia de la eon?

Nu e bun exemplul. Mintea ta cuprinde priza, dar nu poate cuprinde nemarginirea divinitatii. Asta-i schepsisul care tine lumea inrobita. Culmea, nu de divinitate, de cei ce pretind ca stiu ei ce si cum cu divinitatea asta, autoproclamati in cerc vicios reprezentantii ei. Mamaliga e mamaliga si daca nu crezi asta sau vrei si tu da stii cum se face, nu si voie la masa. No more soup for you!

Desi nu ei dau petrecerea...cam asa e cu biserica. Si oamenii, bietii infometati, de frica sa nu ramana la intrarea in club, pun botul.

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic