Sari la conținut

Sfat achizitie moto

jinxy
 Share

Postări Recomandate

Salutari!

N-am avut de lucru si am fost la salonul moto weekendul trecut...

Ma intereseaza o motocicleta pentru strada si poate raaar de tot un track day.

Vreau ceva relativ usor si manevrabil, minim 70cp, in principiu noua si ideal in jur de 10k Eur. 

Ar fi a doua motocicleta pe langa cea de Enduro si e mai mult de ...joaca. Nu planuiesc excursii lungi, mers cu pasager etc. Imi droesc ceva fun, care sa arate bine si interesanta dpdv ingieresc.

Lista scurta, in ordinea pretului crescator:

1) cfmoto 675 sr-r (8.000e)

Castiga la pret si la design. Interesant motorul in 3 cilindri. Am dubii vizavi de fiabilitate, dar pe de alta parte n-o sa o tin 10 ani si 50000km, deci nu stiu cat de relevant e. Nu-mi place ca e chinezarie...

2) triumph daytona 660 (10.000e)

Interesant motorul in 3 cilindri. Designul nu ma impresioneaza, bordul mi se pare invechit si nici reviewurile online nu m-au incantat. Mi se pare totusi o oferta onesta.

3) honda cbr650r (10.000e)

Atras de motor - 4 in linie - de dragul tineretii, si de calitatea Honda. In rest, nu-mi spune nimic. Cred ca e cea mai buna decizie rationala, dar pierde la fun.

4) aprilia rs660 (10.500e)

Cap de lista pentru moment. Design decent, castiga la putere si dotari. Dubii la fiabilitate si la motorul cu doar 2 cilindri. Mi-e sa nu fie foarte "vibrator".

5) yamaha r9 (14.000e)

Mult peste buget, dar mereu mi-am dorit o yamaha. Cred ca e prea mult pentru ce-mi trebuie mie, si ca putere si ca sportivitate. Probabil ar fi castigat daca era la acelasi pret cu celelalte. 

Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu am avut nimic din ce ai enumerat , dar am chinezarie noua .....de care pana acum nu am de ce sa ma plang .  Au crescut mult in fiabilitate . Daca poti sa calaresti una ...eu zic ca este cam cea mai buna varianta . 

Bafta in decizii  :)

Link spre comentariu

Având același propulsor de la Aprilia singura problema în 2 ani a fost senzorul de benzina, schimbat pe garanție. 

De vibrat la fel nu mi se pare deloc, totuși nu ma aștept sa fie ca CB ul. Dintre toate clar cel triple este cel mai dezechilibrat dp asta de vedere.

Link spre comentariu

Salut ! 

3 - exact , cea mai departe de conceptul de fun.

5 - este cea mai capabila cea mai premium, dar mult prea agresiva pentru ajuns la circuit extrem de rar.

Link spre comentariu

Daytona 660 este cea mai potrivita pentru ce spui ca vrei sa faci cu ea. Arata ca o sportiva dar pozitia este foarte relaxata in comparatie cu ss-urile. Iar in ocaziile alea rare cand ajungi la circuit ai macar un minim de protectie la vand si o pozitie cu care poti lucra. 

Slabuta pe suspensie si nimic deosebit pe franare, dar cam la fel sunt toate de pe lista in afara de R9.

Link spre comentariu

Baga un ochi si pe F900R de la BMW.

Au ceva promoții acum, s-ar putea sa faci un chilipir.

Am avut-o 3 ani si eu zic ca si-a meritat banii.

Link spre comentariu

Cred ca gasesti un 765 Triple RS in banii astia si e cam tot ce ai nevoie avand in vedere suita de chestii cu care vine stock (suspensii, QS cu blip, si motorul ala misto).

Link spre comentariu

Acum 11 ore, 3.14 a spus:

am chinezarie noua .....de care pana acum nu am de ce sa ma plang .  Au crescut mult in fiabilitate .

A rezistat chiar 2000 km! Sau încă nu i-ai adunat? 🧐 Nici dacă ar fi fost kktm nu s-ar fi stricat așa repede, la o bavareză abia ar fi apărut 3-4 recall-uri dar tot ar fi funcționat la rulajul ăsta.

:crack:

Link spre comentariu

Acum 17 minute, l.u.v a spus:

Topic tipic, omul vrea să se însoare, și caută ce nevastă și-ar lua alții.

Se vede ca te roade invidia :))))))

Acum 13 ore, jinxy a spus:

Lista scurta, in ordinea pretului crescator:

2) triumph daytona 660 (10.000e)

4) aprilia rs660 (10.500e)

5) yamaha r9 (14.000e)

Multumesc anticipat!

Daca tot ai deja o motocicleta, ce informatie speri sa obtii care sa faca sa se incline balanta? Are dreptate @l.u.v...
Ai buget, te-ai urcat pe ele, asa ca cea care ti-a placut o iei si gata. Ramane partea cu fiabilitatea, dar fiind noi sunt acoperite de (o forma de) garantie. 
P.S. Nu am inteles aia cu "fun". Ce ar trebui sa faca sau sa ofere ca sa fie "fun".

Editat de pierrotlefou
Link spre comentariu

Tocmai că știe cu ce se mănâncă l-ar putea ajuta părerile altora. Sau poate caută doar confirmare pt una dintre opțiuni.

Link spre comentariu

2 hours ago, l.u.v said:

Topic tipic, omul vrea să se însoare, și caută ce nevastă și-ar lua alții.

Probabil e psihologie inversa, vrea sa vada ce nevasta ar vrea altii ca sa nu o ia pentru ei...

Link spre comentariu

16 hours ago, jinxy said:

Salut, Jinxy!

Am fost la Expo și am avut curiozitatea să pun mâna pe un chinez CFM de 450. Greu ca dracu' și cu centrul de greutate cam sus. Întâmplarea a făcut ca peste numai o zi să vizitez un prieten apropiat care a cumpărat recent un CFM de 650. Plină de gizmo-uri, dar și ea sare de bine 200kg și e cam grea după gustul meu.

La fel și CBR-ul de 650.

Din lista ta și raportat la ce scopuri îți propui aș alege Aprilia.

Succes!

Link spre comentariu

m-am dat la testride cu toate modelele de 660 de la aprilia (rs, tuono, tuareg)

nu am simtit nici o vibratie deranjanta la nici una...

mi-ai lasat impresia ca sunt mai puternice decat sunt, cuplu mai mare, decat la un 600 vechi (eg. hornet)

singurul minus de care retin e ca venea cam multa caldura pe picioare.

din lista ce ai enumerat tu (fara r9) as merge pe asta.

PS: r7 cum de nu iei in considerare?

Link spre comentariu

Salutari!

Multumesc tuturor pentru raspunsuri!

Nu iau in considerare naked sau sumo pentru ca nu-mi place sa ma bata vantul. Prefer parbriz si pozitia mai aplecata. Da, carenele se incing mai rau vara la semafor, dar e un compromis pe care doresc sa-l fac. 

@Kagemusha asta a fost impresia mea visavis de Royal Enfield. Teoretic pretul e fantastic, practic folosesc cele mai ieftine si grele materiale posibile.

@l.u.v super amuzant ca un admin pe un forum de motociclism sa descurajeze discutiile despre motociclete :D 

Intamplarea face ca mi-am luat un Norden acum cativa ani pentru ca mi-a placut cum arata. Apoi am avut ocazia sa merg cu Tuaregul, DesertX, 1290 Adventure etc. Si mi-am dat seama nu doar ca am ales cea mai plictisitoare motocicleta dintre ele, dar si cea care face tot si nimic. Tinand cont ca am vandut-o semnificativ in pierdere, poate m-ar fi ajutat niste sfaturi.

Ma ajuta threadul asta? Desigur. De exemplu, eram destul de convins ca nu ma duc sa vad R9, dar acum o sa-i dau o sansa.

Da, sunt toate modele relativ noi, dar motoarele de pe unele nu sunt noi si posibil altii au experienta cu ele. 

@pepsi nu am gasit R7 de vanzare la noi (except OLX). 

@pierrotlefou iti pot da exemple de fun pe clasa Adventure.  1290 Adv comparat cu Norden: sunet incomparabil mai bun, cuplu fantastic, ai senzatia ca zboara. Dar vibreaza de-ti amortesc picioarele si nu prea iti vine sa-l scoti pe coclauri la cat de mare e. Tuareg comparat cu Norden: e un dirtbike mare, are o nota de huliganism in el, are pozitia mai neutra si te indeamna sa tragi de el. Pe strada mi s-a parut instabil la viteza, dar pe camp e FUN.

Link spre comentariu

Pt stocuri yamaha / aprilia / triumph verifica eventual si dealeri din Cluj (motomus, motoland, coc motors)

Link spre comentariu

16 hours ago, ENEOS said:

A rezistat chiar 2000 km! Sau încă nu i-ai adunat? 🧐 Nici dacă ar fi fost kktm nu s-ar fi stricat așa repede, la o bavareză abia ar fi apărut 3-4 recall-uri dar tot ar fi funcționat la rulajul ăsta.

:crack:

bat spre 5k cu 2 sesiuni de offroad ..te oftici ?

Link spre comentariu

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
 Share

• Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...