apriliacluj Postat Septembrie 30, 2023 Share Postat Septembrie 30, 2023 ai vazut!?! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Septembrie 30, 2023 Share Postat Septembrie 30, 2023 Niciodată nu prind rău mai mulți amperi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Septembrie 30, 2023 Share Postat Septembrie 30, 2023 pe principiul, bigger is better nu-i bai ca e lunga, da sa fie cat de groasa Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Septembrie 30, 2023 Share Postat Septembrie 30, 2023 Și țeapănă! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kassu Postat Octombrie 3, 2023 Share Postat Octombrie 3, 2023 La 03.09.2023 la 11:22, Kristian K a spus: O scula de calitate: https://esmart.ro/vehicule-electrice/2458-compresor-auto-xiaomi-mi-1s-15lmin-usb-type-c-05-kg-6934177749223.html?gclid=Cj0KCQjwusunBhCYARIsAFBsUP9kiGGDxfbnnxHi0whTHfm1nFWxPgQSOQaEVQqfqF5zeRdQGGGkIYUaAlxmEALw_wcB Am luat si eu un compresor portabil, dar alta marca, de pe emag. Mai ieftin si sunt destul de mutumit de el. Singurul minus ar fi lungimea furtunului (~18 cm). Se gasesc de cumparat extensii sau furtunuri mai lungi? Filetul furtunului este unul mic, cred M6 (nu sunt sigur). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Microbec Postat Octombrie 4, 2023 Share Postat Octombrie 4, 2023 9 hours ago, Kassu said: Filetul furtunului este unul mic, cred M6 (nu sunt sigur). Nu este chiar M6, filetele sunt pentru valvele Schrader. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Octombrie 4, 2023 Share Postat Octombrie 4, 2023 Acum 12 ore, Kassu a spus: extensii Extensii sigur există (filet de valvă tată/mamă, nu prelungesc capătul dinspre compresor). Furtune mai lungi nu știu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Octombrie 4, 2023 Share Postat Octombrie 4, 2023 Plm, română e greu! De fapt știi care e cea mai grea , nu? Prima! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kassu Postat Octombrie 4, 2023 Share Postat Octombrie 4, 2023 Acum 2 ore, Kristian K a spus: Nu stiu,dar teoretic ar trebui sa fie.Da un goagal si spune-ne si noua. Am gasit pe Temu. N-am mai cumparat de la astia, dar vad ca se misca bine. Platit aseara, azi e deja pe faras spre mine. Furtun de 40 cm cu filet M6 la 27 lei. Link aici. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Octombrie 15, 2023 Share Postat Octombrie 15, 2023 De mult voiam o drăcie din asta: VID-20231015-WA0012.mp4 Am și poză - e mai elocventă - dar mai nou mi se încarcă pe forum doar niște dreptunghiuri negre. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Octombrie 15, 2023 Share Postat Octombrie 15, 2023 Îmi dau și eu comandă de așa ceva + rampă, că se cere pentru remorcă. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kassu Postat Octombrie 15, 2023 Share Postat Octombrie 15, 2023 (editat) Am si eu una, e utila la garajul omului. Eu am fixat-o cu doua conexpanduri in podeaua garajului. Caut sa cumpar stander mobil moto ca asta, dar parca n-as da 500 de lei pe asa ceva. Are careva ceva in genul asta? Editat Octombrie 15, 2023 de Kassu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
thvlad Postat Octombrie 16, 2023 Share Postat Octombrie 16, 2023 Salutare baieti! Sunt interesat sa cumpar un strung pentru atelierul meu. Din ratiuni de spatiu disponibil, nu pot lua unul prea mare. De-a lungul timpului am avut ocazii bune sa cumpar SN 320, sau altele din aceeasi categorie, insa nu mi-ar fi incaput in spatiul pe care il detin. Asa ca tot caut de ceva vreme un strung mai mic second-hand, eventual unul de banc,la un pret decent, neaparat sa aiba avans automat pe caruciorul mobil,fiindca am de dat deseori filete. Daca stiti ceva de genul, sau aveti recomandari, va rog sa-mi spuneti. Multam frumos! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Pandy Postat Octombrie 18, 2023 Share Postat Octombrie 18, 2023 Facand curat prin casa si ajungand si la unele electrocasnice, am descoperit ca in calculator si in amplificator praful sta cuminte si e cu greu perturbat. Mai folosisem varianta curatarii cu o pensula si alcool izopropilic, dar sunt unele locuri greu accesibile. Exista vreun compresor de aer care sa nu aiba dimensiunile acele uriase, dar totusi sa il scoata cu o presiune suficienta pentru a curata? Pentru ca daca ar fi sa iau, trebuie sa ii gasesc un loc in casa. Nu am spatiu de depozitare pentru cele mari. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Octombrie 18, 2023 Share Postat Octombrie 18, 2023 Există spray-uri cu aer comprimat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kassu Postat Octombrie 18, 2023 Share Postat Octombrie 18, 2023 Acum 17 minute, Pandy a spus: Exista vreun compresor de aer care sa nu aiba dimensiunile acele uriase, dar totusi sa il scoata cu o presiune suficienta pentru a curata? Pentru ca daca ar fi sa iau, trebuie sa ii gasesc un loc in casa. Nu am spatiu de depozitare pentru cele mari. Eu pe asta îl folosesc la astfel de treburi casnice. E luat de mult de la Bricostore, dar probabil poți găsi o varianta mai nouă in in ziua de azi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Pandy Postat Octombrie 19, 2023 Share Postat Octombrie 19, 2023 Bune idei, multumesc. Habar nu aveam de existenta acelor sprayuri. Acum ma aflu in etapa de analizare daca o sa renteze investitia in compresor sau sa iau sprayuri din cand in cand. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nike Postat Octombrie 19, 2023 Share Postat Octombrie 19, 2023 Acum 18 ore, Pandy a spus: Facand curat prin casa si ajungand si la unele electrocasnice, am descoperit ca in calculator si in amplificator praful sta cuminte si e cu greu perturbat. Mai folosisem varianta curatarii cu o pensula si alcool izopropilic, dar sunt unele locuri greu accesibile. Exista vreun compresor de aer care sa nu aiba dimensiunile acele uriase, dar totusi sa il scoata cu o presiune suficienta pentru a curata? Praful de pe compenente se extrage nu il indesi. Foloseste un aspirator pentru a il extrage apoi o pensula pentru a curata locurile in care s-a cimentat (daca ai ajuns in situatia aceea) Alcoolul izopropilic corodeaza circuitele de pe placa. Foloseste un APC diluat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Octombrie 19, 2023 Share Postat Octombrie 19, 2023 Alcoolul izipropilic corodează circuitele?! E prima dată când aud de așa ceva. Cum procedez eu pentru curățat calculatoare sau alte minuni electrice: aer comprimat dat pe unde se poate, perie pe unde praful mai stă, aer comprimat din nou. cacao de sorece cu alcool izopropilic și periuță de dinți. Așa procedez de ani de zile. Vrei ceva ok, caută un compresor, mai ales dacă te apucă să mai vopsești ceva. Alea mici, fără butelie, nu prea au putere, au multe componente de plastic (piston cu garnitura de cauciuc), țin o perioadă și crapă. Dacă nu-l folosești mult, te ține... evident, mult. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MotoS Garage Postat Octombrie 20, 2023 Share Postat Octombrie 20, 2023 nu corodeaza nici un circuit. dimpotriva, absoarbe umiditatea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mobiletron Postat Noiembrie 4, 2023 Share Postat Noiembrie 4, 2023 Dupa ce am reusit sa ma mai eliberez un pic am reusit sa-mi aranjez strungul, l-am demontat, curatat si reglat: Cu ocazia asta am inlocuit si un pinion care s-a spart din vina mea si l-am inlocuit cu unul metalic recuperand astfel functia de avans automat. L-am testat si merge foarte bine iar cu aceasta ocazie intentionez sa aloc mai mult timp lucrului cu strungul pt ca de cand l-am cumparat nu l-am folosit suficient de mult. 20231104_155241.mp4 20231104_155522.mp4 On 10/16/2023 at 9:39 AM, thvlad said: De-a lungul timpului am avut ocazii bune sa cumpar SN 320, sau altele din aceeasi categorie, insa nu mi-ar fi incaput in spatiul pe care il detin. Aceeasi problema o am si eu, mi-as lua un SN320 dar in afara de faptul ca inca nu am experienta necesara sa lucrez in siguranta pe un SN320 nu am suficient spatiu. Daca bag un SN320 in garaj imi micsorez destul de mult spatiul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
thvlad Postat Noiembrie 4, 2023 Share Postat Noiembrie 4, 2023 Salutare! Esti multumit de acest strung? Ce putere are motorul? Ai dat filete cu el? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DesertEagle Postat Noiembrie 4, 2023 Share Postat Noiembrie 4, 2023 (editat) La 19.10.2023 la 8:13, nike a spus: Praful de pe compenente se extrage nu il indesi. Foloseste un aspirator pentru a il extrage apoi o pensula pentru a curata locurile in care s-a cimentat (daca ai ajuns in situatia aceea) Alcoolul izopropilic corodeaza circuitele de pe placa. Foloseste un APC diluat Nu ajuta la mai nimic aspirarea, majoritatea prafului se depune electrostatic. Solutia corecta este aer comprimat, pensula si alcool izopropilic. Alcoolul izopropilic nu corodeaza si nu conduce curentul electric, majoritatea spray-urilor "pentru contacte" il contin ca principal agent de curatare. In plus, fiind foarte solubil in apa, ajuta la indepartarea acesteia prin reducerea temperaturii de vaporizare Daca nu stii chestii, intreaba, ca nu e rusine. Nu te da destept pe internet cand nu e cazul, chiar daca e gratis. Nu face bine la blăniță. Editat Noiembrie 4, 2023 de DesertEagle Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mobiletron Postat Noiembrie 4, 2023 Share Postat Noiembrie 4, 2023 27 minutes ago, thvlad said: Salutare! Esti multumit de acest strung? Depinde ce astepari ai de la el, daca il cumperi ca sa faci scoala pe el (ca mine) poti fi multumit dar daca il cumperi ca sa faci treaba cu el nu cred ca vei fi multumit. In primul rand e un mini strung iar chestia asta te limiteaza foarte mult mai ales daca lucrezi fier/otel si cu cat sunt mai mari piesele cu atat sunt mai greu de lucrat. La toate acestea mai contribuie negativ si calitatea strungului care te obliga sa-l reglezi destul de des. 27 minutes ago, thvlad said: Ce putere are motorul? Ai dat filete cu el? Motorul e de 500w suficient pt un mini strung dar totusi isi arata limitele pe masura ce maresti diametrul piesei sau rezistenta materialului. Nu am apucat sa dau filete cu el, nici nu am avut nevoie si am stat cu pinionul spart vreo doi ani. Poate da filete iar asta presupune schimbarea unor pinioane in functie de pasul dorit. Ca sa iti faci o idee, daca vrei sa faci un ax de roata de motocicleta cred ca vei munci o zi intreaga ca sa-l faci daca ai nevoie sa degrosezi material... E ideal pt piese mici si rapide, cu cat maresti piesa cu atat te vei chinui mai mult. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nike Postat Noiembrie 5, 2023 Share Postat Noiembrie 5, 2023 Acum 23 ore, DesertEagle a spus: Nu ajuta la mai nimic aspirarea, majoritatea prafului se depune electrostatic. Solutia corecta este aer comprimat, pensula si alcool izopropilic. bafta! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate