Sari la conținut

20(finala) Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana


ioio_viola
 Share

Postări Recomandate

Acum 16 minute, Method a spus:

In alta ordine de idei,zvonurile se cam confirma pt 2025 : Valentino Rossi has reportedly agreed to take VR46 to Yamaha

LM10 plecat la Honda, MB72 probabil la echipa de uzina, iar din 2025 probabil o noua garnitura pentru VR46 in MotoGP. Banuiesc ca unul dintre piloti o sa fie Celestino Vietti, iar al doilea loc poate sa fie unul asiatic, chiar daca la momentul acesta nu avem un indonezian pe fir. Poate Ogura. Sau poate MM93, ca sa urmeze complet pasii idolului.

Desigur, nu cred ca FM21 ar fi interesat sa ajunga dupa 2025 la VR46 pe... Yamaha. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 528
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Acum 39 minute, damager a spus:

si faptul ca gp23 are mai mult grip pe spate,ceea ce se vede pe linia dreapta, dar si ca el tb sa astepte un pic mai mult sa intoace mobra ca sa iasa corect, tractiune care de fapt il ajuta mai mult pe Martin care are iesiri mai bune.

true - zicea si el ca vede (pe telemetria lui JM) treaba asta.

Deci GP23 more grip on the rear...ce au mutat?ori au pus mai multa masa pe spate ori din aero,dar ca aero la partea din spate pare destul de similar cu GP22...

 

@damager am o curiozitate daca tot s-a discutat de starturi - te-am intrebat mai sus - stiu ca scriu mult si probabil de aia nu ai vazut :) ,de ce batzaie motoreta pe start?Cum a batzait-o JM la start si in sprint si in cursa (in cursa a dat si un slide lateral de toata frumusetea pe langa acel "hop",nu stiu cum sa ii zic altfel ?

Moduleaza el clutch'ul il lasa il apasa etc? sau e din LC/TC?

Am vazut de mai multe ori acele batzaieli mai ales la el cand nu ia starturile bine - ce greseste?

Editat de Method
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 38 minute, damager a spus:

Cred ca de aia nu mai merge Bez😔. L-a luat panica ca anul viitor yamaha si se va zbate in necunoscut. 

 

2025 - 2026  deci peste 2 ani nu la anu..

 

Interesanta optiunea lui Rossi sincer sa fiu. sa renunti la a doua cea mai buna mobra de pe grila unde ai si support extins si schimb de date intre echipe pentru o motoreta care in momentul de fata se lupta in mediocritate si pluton.

 

Daca a obtinut de la Yamaha tot 2 spec A jos palaria.

 

Intrebarea mea ar fii ce parere au cei de la Pertamina oare? ei au semnat cu echipa dar cu o echipa care merge pe Ducati, motoreta excelenta care a livrat performante foarte bune chiar in versiunea mai veche cu un an. Dar cum inghit galusca cu trecerea la Yamaha si lipsa garantiei ca-si vor vedea brandul promovat?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 3 ore, Cavaleru a spus:

 

in primul rand imi cer scuze pentru faza cu pastilele.

 

tu pe strada nu administrezi 300de cai putere pentru o plecare perfecta de la start pe o motoreta de 167kg

pe strada nu lucrezi in marje de 0.1 secunde la start, caci aia 0.1 fac diferenta dintre a intra primul in viraj sau al 5lea

 

din nou faci niste comparatii puerile ...

Accepted :) 

 

Accept sa fiu facut prost, imbecil, etc, oricum poti sa ma faci dar nu nebun. Pt ca nu sunt... de restul nu sunt convins :D 

 

Apoi iar iti spun, nici eu nu sunt MM sau JM sau alt pilot de motogp.. 

Daca nici ei nu mai stiu sa ia un start cu rachetele alea inseamna ca nimenu mai stie.

 

Eu ce vreau sa zic in final cu toata contrazicerea asta e ca nu JM a fost prost la start ci poate chiar combinatia de pneu/temperatura la ora aia/asfalt/pozitia pe grila  au dus la acel derapaj.. si  nu neaparat prostia sau imbecilitatea sau lipsa lui de skill. Adica nu avem de ce sa-l acuzam.. Nu e primul weekend in care ia starturi, sa fim seriosi. 

 

Acum 2 ore, Method a spus:

Honda,ca sa il contrazica pe colegul @frigider,dar si pe mine (Doamne-ajuta!),testeaza aero intensiv.E copiat putin de la aprilia dar si de la Ducati,sper sa fi inteles si de ce au facut respectivii cea au facut,si sa nu mai copieze doar forma,dar no matter,tot e un pas in fata.Oarecum.

Screenshot-2023-11-23-at-08-36-21-Jerez-  Screenshot-2023-11-23-at-08-36-32-Jerez-

 

Iti zic si eu ce mi-ai zis si tu mie - stai linistit ca n-ai cu cine.

Dupa el pilotul apasa 2 butoane si doarme la start,LC = start raketa obligatoriu samd,pilotii nu conteaza,ii explic clar ca guma nu o poti incalzi si sa vrei peste 90 grade (deci no overheat,doar pilotul o poate aduce pe turul de formare in temp - e stipulat de regulament),el "nu nu ca le pot incalzi mai mult timp (la90 gr) si astfel le supraincalzes Pramac sa il saboteze pe marele JM.Potfim justificare.No comment.Omul e din alt film.

Ii arati un video cu gume,el se ia de masca lui Crafar - o sa vorbim despre covid desigur (nu era necesara masca ba era),face ca colegul xt - cand vad ca nu mai au ce zice impotriva unor argumente,o dau in diverse.

Ce e cel mai nasol in viata - un om care nu recunoaste greseala (nu de fata cu altii ci de fata cu sine macar),pt ca asa nu va putea progresa neam in nimic.El ramane tot la parerile lui nu accepta feedback de la altii ramane la acelasi nivel.Le doresc succes.

 

Am recunoscut greseala mai omule, da, am gresit.. nu stiam ca ei INCA moduleaza ambreiajul cu maneta.. daca te uiti cu atentie ei ii cam dau drumul ca la wheeleie la start. Dar da, AM GRESIT si imi cer si eu scuze.

 

Legat de clipul cu nenea de la GasGAS, nu ma pot abtine, nu pot sa il privesc vorbind fara sa ma uit cum scuipa si se sufoca cu masca aia.. ce vrei..

Si informatiile pe care le ofera sunt de bun simt, iti dai SEAMA ca dupa ce urmaresc curse moto de atat timp STIU deja chestiile alea pe care le spune. :) 

 

Tu etichetezi prea rapid oamenii, iti spun eu ca ne-am intelege de minune intr-o discutie serioasa, dar cum ziceam, eu nu scriu intotdeauna 100% serios, mai ales pe forum... 

Hai sanantate si sa fie bine testele lui MM, cursa nu ma intereseaza si nici cine iese campeon mondial (adica Banania) !!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

3 hours ago, Method said:

Nuuu ! Eee,hai ma,o "afacere" romaneasca de Dambovita (care vroia sa isi spele nitel numele cu ajutorul motogp) sa aiba probleme cu banii?

Crypto? No way "crypto e viitorul" :crack:Cu cea mai de succes moneda crypto nu se poate face un transfer in mai putin de 10min,in timp ce prin metodele traditionale il faci in 1s,dar crypto e viitorul "sa investim in el".Nu,crypto nu e o schema ponzi (un caritas pt neaveniti) - Sam Bankman-Fried intra pe 100+ani si CZ - CEO'ul de la Binance (aviz amatorilor care isi deruleaza "tranzactiile" prin ei) tocmai a facut un targ cu FBI si le-a dat 4.3mld ca sa scape cu cativa ani doar,speriat de ce i s-a intamplat amicului de la FTX.

Dar in rest,crypto in general e super afacere,iar Cryptodata de Romania sunt convins ca e si mai si :bounce:

Off-topic complet, dar trebuie să te luminez puțin:

1. CryptoDATA produce software care are legătură (și) cu criptomonedele, nu confunda "marfa cu ambalajul".

2. Unul dintre băieții mei trăiește exclusiv de pe urma criptomonedelor. A terminat facultate și master în afara țării și, după vreo doi ani în care a practicat meseria pentru care s-a pregătit, s-a plictisit și a trecut la asta. Poți să mă crezi pe cuvânt, dacă ești deștept se câștigă nu bine ci extraordinar de pe urma criptomonedelor.

 

Numai bine!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu prea cred nici eu, mai ales in ultimii ani, ultimii ani. Bine, daca stie sa speculeze diferentele alea zilnice de cativa centi, maybe.. 

Scuze de off-topic.

 

Eu ma uit uneori pe valori, nimic nu mai e cum era acum 2 ani, acel boom .. singura care a mai ramas in picioare e bitcoin si alte cateva, dar nu mai apar diferente asa mari incat sa faci mult profit repede, doar daca esti nostradamus, si chiar si asa, trebuie sa rulezi miliarde sa conteze.. In fine, poate omul chiar stie. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

57 minutes ago, PzKpfW said:

 

În perioada asta, mai greu.

Fiul meu a început cu trei mii euro în 2018,

În doi ani deja sărise de două sute de mii.

Nu trebuie să vă conving și nici nu încerc asta, păstrați-vă părerile și banii. ;)

 

24 minutes ago, apriliacluj said:

Cu variatii de 1-10% pe zi, e ceva

Te-ai prins.:cheers:

Și mai este o șmecherie, reședința fiscală în afara României.

 

 

7 minutes ago, ioio_viola said:

ca sa incheiem cu offtopic-ul:

Păi peste trei sferturi din thread-uri sunt off-topic. În loc să vorbească despre curse, lumea bate câmpii cu grație despre probleme tehnice cu privire la care nu au habar decât după internet. Uneori mă întreb cum de șefii ăia de proiecte din MotoGP sunt atât de înapoiați și nu au descoperit că miezu' este pe motociclism.ro. Ar scuti o grămadă de bani cu dezvoltarea, iar rezultatele s-ar îmbunătăți simțitor.:lol:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 1 oră, Kagemusha a spus:

Off-topic complet, dar trebuie să te luminez puțin:

1. CryptoDATA produce software care are legătură (și) cu criptomonedele, nu confunda "marfa cu ambalajul".

2. Unul dintre băieții mei trăiește exclusiv de pe urma criptomonedelor. A terminat facultate și master în afara țării și, după vreo doi ani în care a practicat meseria pentru care s-a pregătit, s-a plictisit și a trecut la asta. Poți să mă crezi pe cuvânt, dacă ești deștept se câștigă nu bine ci extraordinar de pe urma criptomonedelor.

 

Numai bine!

E un subiect interesant pt mine.Insa achesez la ce au zis colegii.Investesc la bursa (atentie,nu "joc" - e o mare diferenta),nu pot sa zic ca inteleg nici bursa pt ca daca o intelegeam cum trebuie nu mai eram aici,aveam alte treburi.Dar mijesc cate ceva.Ca sa citez un monstru in acest domeniu "nu voi cumpara niciodata un asset care nu creeaza plus-valoare" - Warren Buffett.

Cand a fost acel boom,m-am documentat am citit si rascitit foarte mult incercand sa inteleg "piata" crypto,bitcoin,ethereun si toate acele mecanisme.Concluzia mea a fost ca nu exista un mecanism sanatos pe baza caruia acele monede fluctueaza, in afara de pump-and-dump sau pur si simplu specula.Deci investesti in...ce?Intr-un asset care nu produce.Tu automat trebuie sa convingi pe altcineva sa i-l vinzi mai scump.Oamenii pe care poti sa ii convingi de asa ceva...hehe :)

Anyway e o intreaga discutie aici,mi-am spus doar parerea si nu sunt un trader,e ceva foarte simplu sa investesti la bursa (dupa cum a spus Peter Lynch nici macar nu iti trebuie un mare IQ,dimpotriva,tot ce iti trebuie e "stomach" si pe buna dreptate),dar sa faci trading (adica sa cumperi low si sa vinzi high),trebuie sa vezi niste chestii....wow.Trebuie sa fii extraordinar.Un exemplu de trader de succes e Michael Burry (The Big Short)....care are IQ 154 si are si Asperger's Syndrome,boala care il ajuta oarecum la a "vedea" great undervalued companies.

E o regula de aur - data de alt monstru Peter Lynch : "buy what you know - daca nu poti sa ii explici unui copil de 8 ani de ce cumperi actiunile (sau in cazul asta crypto respective,si singura ta justificare e ca "the stock is going up"....inseamna ca nu mai investesti,ci joci.Cand nu intelegi de ce creste si de ce scade stock'ul...mergi orbeste.Trebuie sa stii foarte bine ce faci,daca joci,atunci cred ca ai o sansa mult mai mare de a castiga la zaruri decat la bursa sau in piata crypto.

 

Mai pe scurt,eu nu vad plus valoare in piata crypto,vad doar specula,rechini care fac pump-and-dump si gugustiucii care o halesc,dar asta e parerea mea,daca baiatul dvs traieste din asa ceva inseamna ca "stie cu mingea" ca sa zic asa,sa te descuri intr-o asemenea piata,care e dominata exclusiv de rechini,si mai ales dupa explozia primelor 2 companii din piata crypto (FTX si Binance)...bravo lui.

Eu sunt Toma necredinciosul,nu cred "succesul crypto",am zis pt ca mi se pare ca se bazeaza pe specula.Daca imi da cineva contra-argumente viabile,ascult.

Acum 13 minute, Kagemusha a spus:

Și mai este o șmecherie, reședința fiscală în afara României.

Dividendele se taxeaza finut si aici daca stii cu mingea.Profit reinvestit - no taxes.

Editat de Method
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 ore, Method a spus:

true - zicea si el ca vede (pe telemetria lui JM) treaba asta.

Deci GP23 more grip on the rear...ce au mutat?ori au pus mai multa masa pe spate ori din aero,dar ca aero la partea din spate pare destul de similar cu GP22...

 

@damager am o curiozitate daca tot s-a discutat de starturi - te-am intrebat mai sus - stiu ca scriu mult si probabil de aia nu ai vazut :) ,de ce batzaie motoreta pe start?Cum a batzait-o JM la start si in sprint si in cursa (in cursa a dat si un slide lateral de toata frumusetea pe langa acel "hop",nu stiu cum sa ii zic altfel ?

Moduleaza el clutch'ul il lasa il apasa etc? sau e din LC/TC?

Am vazut de mai multe ori acele batzaieli mai ales la el cand nu ia starturile bine - ce greseste?

LC face un singur lucru, limiteza turatiile superioare a motorului. Practic, ei stau cu gaz-ul full iar turariile sunt limitate. La cat sunt limitate nu stiu, probabil ca fiecare producator are o alta limita. 

In rest, pilotul moduleaza plecare, si de aici difera setarile de ambreaj la fiecare....se plangeau cei de la Aprilia pe la inceput ca uzina tb sa lucreze la ambreaj ca sa aibe starturi bune....

Indiferent de electronica, puterea este prea mare ca electronica sa poata sa controleze startul. Ar tb sa fie mult prea intruziva si ar pierde ulterior.

In concluzie, startul e arta pilotului in combinatie bineinteles cu ambreaj + electronica.

 

Nu cred ca exista un singur motiv pt startul prost a lui JM. pb o combinatie de factori, asfalt mai rece, pozitia de start un pic iesita de pe trasa, un cauciuc mai prost, o mica greseala a lui, o presiune diferita, etc..

Daca te uiti atent la filmare, o sa vezi ca el pleaca bine in prima faza, dupa care face slide...probabil ca in momentul in care a dat drumul de tot la ambreaj, efectiv cauciucul nu a mai avut suficienta aderenta sa impinga mobra in fata...

E doar parerea mea, 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 22 minute, Kagemusha a spus:

 

Păi peste trei sferturi din thread-uri sunt off-topic. În loc să vorbească despre curse, lumea bate câmpii cu grație despre probleme tehnice cu privire la care nu au habar decât după internet. Uneori mă întreb cum de șefii ăia de proiecte din MotoGP sunt atât de înapoiați și nu au descoperit că miezu' este pe motociclism.ro. Ar scuti o grămadă de bani cu dezvoltarea, iar rezultatele s-ar îmbunătăți simțitor.:lol:

Noi asta ne intrebam de  mult!!! :D 

----offtopic---

 

Eu cand a fost boom-ul crypto am reusit in cateva saptamani sa fac din 10 euro aproape 100 apoi m-am dus in cap cu suta aia, am mai cumparat monede de 50 euro apoi s-au dus si alea in cap si mai am vreo 5 euro si acum in ele, acolo :D  Dar, din cei 10 euro as fi putut face cateva mii lejer daca as fi cumparat si tinut si vandut cand trebuie o anumita moneda..  Dar nu aveam cum sa stiu dinainte.. 

 

---end of offtopic----

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 3 ore, B.B. a spus:

Accepted :) 

 

Accept sa fiu facut prost, imbecil, etc, oricum poti sa ma faci dar nu nebun. Pt ca nu sunt... de restul nu sunt convins :D 

 


 

Belboade, stii care e partea misto la nebunie, nu? Ca daca esti, n-ai cum sa-ti dai seama! 😜🤪😝

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Haha, deci e clar, fac tri-rocada...

MM la Grisini, Diggia la VR46 si Marini la Honda.

Haha, a venit cu sacosica pregătită pt marți :))

Dar Marini nu a anunțat oficial ca merge la Honda?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 13 ore, Method a spus:

 

Ce e cel mai nasol in viata - un om care nu recunoaste greseala (nu de fata cu altii ci de fata cu sine macar),pt ca asa nu va putea progresa neam in nimic.El ramane tot la parerile lui nu accepta feedback de la altii ramane la acelasi nivel.

 

Adica tu! Descrierea asta este un selfie perfect.. :) 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 11 ore, B.B. a spus:

Tu etichetezi prea rapid oamenii, iti spun eu ca ne-am intelege de minune intr-o discutie serioasa, dar cum ziceam, eu nu scriu intotdeauna 100% serios, mai ales pe forum... 

Hai sanantate si sa fie bine testele lui MM, cursa nu ma intereseaza si nici cine iese campeon mondial (adica Banania) !!

:ok: No hate here.

Cred ca avem sperante comune - si eu sper sa fie bine in testele lui MM,sper la anul sa se bata pt tiltlu,i wish him well (atata timp cat nu mai da cu vreun concurent pe jos),pt ca Marcelino facea sarea si piperul competitiei (dimpreuna cu Q as zice,chiar daca Q e mai boring),si motogp nu mai e la fel fara MM la bataie pt podium.

Acum 7 ore, B.B. a spus:

 Dar nu aveam cum sa stiu dinainte..

Bingo !

La un stock te uiti pe bilant,P/E,cashflow,datorii daca sunt,unde se pozitioneaza respectiva companie in industria ei,marketshare etc sunt niste fineturi dar nu fantastice,poti sa prevezi directia in care se va duce.Ai majoritatea datelor despre orice companie publica - toate isi pun predictiile despre cum vor creste/scadea de la un quarter la altul,si daca intelegi putin si industria respectiva poti sa iti faci o idee despre directia in care va merge.

In crypto...la ce ma uit sa inteleg daca creste sau scade o moneda ? care e doar un mijloc de plata (cateodata nici atat),nu produce nimic,nu face plus valoare...deci de ce creste sau scade?Ajung la dilema la care ai ajuns si tu.Not 4 me.Plus ca ce s-a intamplat cu FTC si Binance,pt cine stie,e cam ca si cum s-ar inchide NYSE si LSE in stockmarket,un cataclism.Nu poate sa se termine bine.Dar na,asta e parerea mea,fiecare cum si cat stie,repet -bravo celor carora pot sa faca bani din trade.

Sry de off-topic

Ca sa ne intoarcem la oile noastre,prevad totusi ca de la anul RNF ramane fara sponsor :P

Acum 8 ore, damager a spus:

LC face un singur lucru, limiteza turatiile superioare a motorului. Practic, ei stau cu gaz-ul full iar turariile sunt limitate. La cat sunt limitate nu stiu, probabil ca fiecare producator are o alta limita. 

In rest, pilotul moduleaza plecare, si de aici difera setarile de ambreaj la fiecare....se plangeau cei de la Aprilia pe la inceput ca uzina tb sa lucreze la ambreaj ca sa aibe starturi bune....

Indiferent de electronica, puterea este prea mare ca electronica sa poata sa controleze startul. Ar tb sa fie mult prea intruziva si ar pierde ulterior.

In concluzie, startul e arta pilotului in combinatie bineinteles cu ambreaj + electronica.

 

Nu cred ca exista un singur motiv pt startul prost a lui JM. pb o combinatie de factori, asfalt mai rece, pozitia de start un pic iesita de pe trasa, un cauciuc mai prost, o mica greseala a lui, o presiune diferita, etc..

Daca te uiti atent la filmare, o sa vezi ca el pleaca bine in prima faza, dupa care face slide...probabil ca in momentul in care a dat drumul de tot la ambreaj, efectiv cauciucul nu a mai avut suficienta aderenta sa impinga mobra in fata...

E doar parerea mea,

100% de acord

Acum 40 minute, B.B. a spus:

Haha, deci e clar, fac tri-rocada...

MM la Grisini, Diggia la VR46 si Marini la Honda.

Haha, a venit cu sacosica pregătită pt marți :))

Dar Marini nu a anunțat oficial ca merge la Honda?

Marini a anuntat oarecum ca merge la Honda.

Diggia i-a zis mai in gluma mai in serios daca nu ii da motoreta lui (pacat ca nu vine Aldeguer,insa dupa cum zice colegul,daca mai are contract cu Boscuscuro...)

 

In alta ordine de idei,niste detalii interesante de la teste,o aripa spate Ducati si un salad box imens la Honda :

404116288-782317856995549-66635570942726  400590316-1734065223759862-6614153793875

Editat de Method
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Oo, Honda încearcă si ei setarea "bolovanul din codiță". Te pomenești că aia era chestia care lipsea Hondei si la anul iese Mir campion mondial!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...