MirceaB Postat Septembrie 27, 2014 Share Postat Septembrie 27, 2014 Salutari, Asa cum spunea cineva mai sus....daca omul si-a facut reparatia folosind constatul amiabil (pe rca-ul tau) atunci nu ai pt ce sa primesti acasa hartie. Asadar aceasta ipoteza o exludem. Folosind polita casco societatea care i-a platit reparatia masinii acum vrea sa-si recupereze paguba. Poti sa-ti verifici istoricul daunelor RCA aici: http://www.asfromania.ro/index.php/consumatori/baza-de-date-cedam/interogare-istoric-daunalitate Daca te regasesti acolo inseamna ca la un anumit moment polita ta a fost folosita. Daca nu....inseamna in mod sigur ca acel domn si-a folosit polita casco si nu RCA-ul tau. Bafta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
GuLL1v3R Postat Septembrie 27, 2014 Share Postat Septembrie 27, 2014 MirceaB - da dar nu are el nici cea mai mica treaba sa plateasca ceva din buzunar tu esti asigurat cu o polita obligatorie, ei te cheama in instanta tu le arati ca ai RCA valabil si sa se descurce. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Marshal.RO Postat Septembrie 27, 2014 Share Postat Septembrie 27, 2014 stai linistit, daca ai avut casco valabil nu i problema. cum a zis si colegul mai sus esti chemat in instanta sa dovedesti lucrul. poti trimite o scrisoare de intampinare la judecatorie in care spui cum s a intamplat totul plus copie dupa RCA tau valabil. nu e necesar sa pierzi timpul cu birocratia. Numai bine! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Micul Printz Postat Septembrie 28, 2014 Share Postat Septembrie 28, 2014 dar pentru soferul lovit cum ar fii mai in avantaj sa faca masina pe casco sau pe rca-ul celui care l-a lovit??ma gandesc ca daca si-o repara pe casco ii creste pretul la casco pe urma Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zeze Postat Septembrie 28, 2014 Share Postat Septembrie 28, 2014 depinde de optiunile contractuale. in anumite cazuri e mult mai avantajos casco Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SheriffC Postat Septembrie 28, 2014 Share Postat Septembrie 28, 2014 De obicei cei care au casco prefera sa faca asta pt ca se misca mai bine si mai repede lucrurile.si isi repara masina in reprezdntanta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Proxi Postat Septembrie 28, 2014 Share Postat Septembrie 28, 2014 Nu cred ca vei avea probleme. Astept sa spui ce se va intampla pe 30. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Falkenberg Postat Septembrie 28, 2014 Share Postat Septembrie 28, 2014 Bine ca eu pastrez polite vechi de RCA. You never know. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yo_nutz Postat Martie 18, 2015 Share Postat Martie 18, 2015 Sper ca am gasit locul bun de postare desi e relativ vechi post-ul. Relativ recent am incercat si eu sa-mi fac Casco la o motocicleta sh recent cumparata (Kawasaki ER-6n din 2007). Am ramas suprins sa vad ca in caz de furt de exemplu (sau dauna totala, indiferent) imi acopera doar 1200 Euro (cand eu am dat aproape dublu pe ea). Recunosc, nu am factura ci doar contract de vanzare-cumparare. Dar totusi, de la vreo 6000 cat e noua cum dracu au facut astia calculele? Intrebarea mea e relativ simpla, sa ma mai agit sa mai caut sau nu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MirceaB Postat Martie 18, 2015 Share Postat Martie 18, 2015 Salut, 1. Indiferent ca ai factura sau nu, motocicleta o sa fie evaluata de fiecare societate in parte in functie de propriile criterii. Nefiind noua, poti sa ai factura pe si pe 5000 euro, pentru ca nu se ia in calcul. 2. Daca nu esti multumit de suma asigurata (valoarea motocicletei) poti sa ceri o oferta si la alt asigurator. 3. Daca acum nu-ti faci, la anul probabil ca nu o sa mai poti face asigurare casco nici sa vrei. Nu stiu la ce data a fost inmatriculata pentru prima data motocicleta, insa daca spui ca este din 2007 esti cam la limita. Spun asta pt ca unele societati nu preiau in asigurare vehicule mai vechi de 8 ani. Trebuie sa te interesezi si de acest aspect. Spor la cautare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rimio Postat Februarie 26, 2016 Share Postat Februarie 26, 2016 Ma bate gandul sa imi iau un DL650 de nou (~7.5k euro), pentru ceva tourin prin Europa. Eram curios cam la cat s-ar duce CASCO, pentru ca nu pot face calcule fara seria de sasiu. Cel mai mult ma intereseaza pentru furt, mai putin pentru daune rutiere. Ati facut CASCO pe motoare asemanatoare? Daca da, cat v-a costat? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Februarie 26, 2016 Share Postat Februarie 26, 2016 cand mi-am luat Soimul in primul an am facut si eu CASCO, --all inclusive--, daune accident, vandalizari, furt intern si extern, etc era vreo 180 euro/luna scump, f scump CASCO la motociclete Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
eFu' Postat Februarie 26, 2016 Share Postat Februarie 26, 2016 La F800 am poliță CASCO, specială pentru moto, de la Groupama, se numeste CASCO Gradual, Moto Anotimpuri. Prima anuala e 528 euro, platibila in 6 rate. Acoperirea este completa pe trei anotimpuri (martie-noiembrie), iar perioada decembrie-februarie se consideră ”off-season”, deci mobra stă în garaj, fiind acoperită de asigurare pentru daune produse în garaj (furt, căderi de corpuri pe ea, incendiu, apă, loviri, etc., care nu sunt produse în timpul utilizării motocicletei). Nasoală e valoarea de despăgubire la daună totală sau furt, de doar 7.245 euro, deși mobra avea doi ani și 8000 km la bord, iar prețul din factură e de 11.000 euro. Dar decât nimic.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Baxxter Postat Februarie 27, 2016 Share Postat Februarie 27, 2016 Casco variază si in funcție de vechimea permisului si vârsta posesorului. Cel mai bine rogi unul sau mai mulți brokeri sa-ti faca o simulare. Ieftin oricum nu este. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FadeToBlack Postat Februarie 28, 2016 Share Postat Februarie 28, 2016 (editat) Eu am primit ofertă de vreo 500-600 de euro pe an de la Groupama la valoare de 3000 și un pic de euro. Era pentru tot anul, pentru că ei au un sistem atât de bine pus la punct că pentru perioada redusă era același preț. Nu mi-au mai răspuns la emailuri după câteva întrebări. Deci, sper să dea faliment... Editat Februarie 28, 2016 de FadeToBlack Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RuInCV Postat Februarie 29, 2016 Share Postat Februarie 29, 2016 In cazul meu Casco a costat un pic sub 5% din valoarea motorului nou (motor 5500, polita 258). Asta a fost in 2014. Cand a fost de refacut valoarea motorului era de 4450, polita a costat 225 EURO. Distractia e ca initial brokerul pusese 3000 km cand a iesit pretul asta, dar cand am pus valoarea reala (13-14k) pretul nu s-a modificat. Polita e la Groupama, tot varianta Moto Anotimpuri pomenita de colegul mai sus. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Limelight Postat Mai 9, 2019 Share Postat Mai 9, 2019 Buna ziua tuturor! Ultima data cand am cautat cat mai costa un casco, era acum 5 ani cand am cumparat primul motor. Acu’ am una noua ( si cu numere rosii momentan ) si ma arde foarte tare curiozitatea cam ce preturi mai sunt. Avand numerele rosii nu ma lasa sa imi calculez singur. Voi aveti casco? Cam cat ati platit pentru el? Merci frumos si o zi buna. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
steph Postat Mai 9, 2019 Share Postat Mai 9, 2019 Cand este noua undeva intre 7 si 15% in functie de ce alegi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fiziflash Postat Mai 10, 2019 Share Postat Mai 10, 2019 mergi la un broker sa iti faca o simulare de pret Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iulianserban Postat Mai 10, 2019 Share Postat Mai 10, 2019 Salutare. Pentru Casco poti plati < 5%. Depinde foarte mult de tipul motocicletei, daca platesti integral sau rate, daca ai protectii. Cel mai bine te convingi facand o simulare la un broker. Ti-am PM cu niste cifre exacte din cazul meu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Mai 31, 2019 Share Postat Mai 31, 2019 Mai face cineva CASCO în afară de Groupama și City Insurance (pe care îi boicotez)? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cjtrafic Postat Iunie 18, 2019 Share Postat Iunie 18, 2019 "Oferta" primita de la Groupama pentru un scuter de 279 (valoare de nou 6300 EUR) - 1600 EUR / an . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ionutpm Postat Iulie 9, 2021 Share Postat Iulie 9, 2021 Aveti idee cam cat ar costa CASCO pentru motor nou ~ 7500 EUR? Incepator, 30 de ani. Din mesajul de mai sus (exagerat, rau) nu imi fac sperante sa fie mai putin de 1000 EUR ceea ce mi se pare cam mult... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Iulie 9, 2021 Share Postat Iulie 9, 2021 Da. Cam 20-30% din valoarea lui pe an Jaf la drumul mare... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MirceaB Postat Iulie 9, 2021 Share Postat Iulie 9, 2021 Acum 1 oră, ionutpm a spus: Aveti idee cam cat ar costa CASCO pentru motor nou ~ 7500 EUR? Incepator, 30 de ani. Din mesajul de mai sus (exagerat, rau) nu imi fac sperante sa fie mai putin de 1000 EUR ceea ce mi se pare cam mult... Slabe sanse sa gasesti o companiei care sa-ti faca o oferta de bun simt. De fapt, in primul rand nu o sa gasesti asiguratorul care sa-ti faca o oferta, pentru ca toti se feresc de asa ceva, riscul fiind mare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate