sebibv Postat Aprilie 6, 2017 Share Postat Aprilie 6, 2017 (editat) Pe cuvantul meu ca atunci cand am scris acest post, m-am gandit si la asta (am tot cititi pe forum despre ungatoare si chestii). Puff...dar ieftin mai este.... http://www.emag.ro/lubrifiant-pentru-lanturi-motip-500ml-382491/pd/DBYYQYBBM/ Am facut inventarul in beci si am mai gasit unul.... Acela este un pic mai putin vascos. Deci sa il folosesc? In descriere pe site scrie: "Lubrifiant transparent pentru toate sistemele de transport care se deplaseaza cu ajutorul lanturilor (motociclete, scutere). Caracteristici Rezista la forte de acceleratie foarte mari; La aplicare are caracteristicile unui ulei mineral lichid, dar cu proprietati de vaselina (patrunde in interior si devine vascos); Mareste durata de viata a lanturilor; Rezista la presiuni mari. Mod de utilizare: Aerosolul trebuie sa aiba temperatura camerei. Temperatura de aplicare trebuie sa fie cuprinsa intre +5° si +30°C. Agitati bine aerosolul inainte de utilizare. Aplicati vaselina intr-un strat subtire. In cursul fazei initiale lichide, sprayul penetreaza lantul, avand apoi un efect de spumare. Lubrifierea optima se obtine dupa avaporarea solventului." Si mai am inca o intrebare: dupa ce am schimbat lantul, nu l-am curatat niciodata (vreo 3000 km)...doar l-am uns de cateva ori. Acum lantul este intins la maxim. Nu cred ca l-am uzat eu asa tare. Oricum, de la inceput, nu era pe semnul de nou. Cum e? Oare e suficient de curat? Am folosit o sticla de-aia de la Kettenmax plina cu motorina. Editat Aprilie 6, 2017 de sebibv Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yuk Postat Aprilie 17, 2017 Share Postat Aprilie 17, 2017 Stii sa-i faci reglajul la lant? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Razvan Funk Postat Aprilie 21, 2017 Share Postat Aprilie 21, 2017 Cu ce se curata usor si rapid lantul? Cu ce se unge cel mai bine si sa dureze mai mult? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Aprilie 21, 2017 Share Postat Aprilie 21, 2017 Kettenmax cu motorina pentru curatat, uns cu ulei de transmisie. Nu ai citit deloc din urma? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Razvan Funk Postat Aprilie 21, 2017 Share Postat Aprilie 21, 2017 Kettenmax cu motorina pentru curatat, uns cu ulei de transmisie. Nu ai citit deloc din urma? Am citit ultimele 10 pagini si sunt o gramada de pareri. Multumesc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Aprilie 21, 2017 Share Postat Aprilie 21, 2017 Nu mai cita mesajul anterior. Mai rapid si mai curat decat cu Kettenmax nu exista. De uns, il poti unge si cu vaselina, fiecare cu ce ii convine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sebibv Postat Aprilie 21, 2017 Share Postat Aprilie 21, 2017 Mi-am luat și eu kettenmax... E superb... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kassu Postat Aprilie 21, 2017 Share Postat Aprilie 21, 2017 Am un set Kettenmax Premium luat acum vreo 2-3 ani prin Kronaumoto. L-am folosit o singura data. Nu m-a incantat, de aia nici nu l-am mai folosit de atunci. Daca il vrea careva, discutam despre pret. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sebibv Postat Aprilie 21, 2017 Share Postat Aprilie 21, 2017 Va fi un pic mai dificil deoarece cine îl cumpăra va trebui sa aiba lanțul mai luat ca tine deoarece trebuie taiati acei pinj iar dacă la tine sunt prea scurti... Dar de ce nu îți place? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kassu Postat Aprilie 21, 2017 Share Postat Aprilie 21, 2017 (editat) Cand l-am luat am sperat ca o sa mearga treaba repede si curat. Din pacate nu a mers nici mai repede si nici mai curat decat fara smecheria aia...sau poate am eu doua maini stangi. Oricum de uns lantul nu mai il ung cu spray, ci cu vaselina (v. #2682), iar de curatat se curat f. bine cu o carpa imbibata in solutia S100 (cea din kit, luata separat tot de la Kronaumoto). Fiecare cu "tehnica" lui pana la urma... Editat Aprilie 21, 2017 de Kassu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Aprilie 21, 2017 Share Postat Aprilie 21, 2017 Ai facut tu ceva aiurea de nu ti-a iesit bine curatarea cu acel kit. La mine a mers laser atat la ER5, cat si la V-strom. Iese lantul perfect curat, in cateva minute. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sebibv Postat Aprilie 21, 2017 Share Postat Aprilie 21, 2017 Si eu sunt de acord cu Lucian. Cert este ca eu am uns cu spray....partea buna e ca nu m-am murdarit aproape deloc. Daca frecam cu periuta cred ca ma stropeam si eu si stropeam si motocicleta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Aprilie 21, 2017 Share Postat Aprilie 21, 2017 Am luat si eu un Kettenmax Louis Edition. Operatiunea de poponeţare e mult mai curata, se face mult mai putina mizerie imprejur, iar lantul a iesit mult mai bine decat cu pensule, perii etc. Sunt curios care e durata de viata a deviceului, parca am citit ca ar exista perii de schimb pt el. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sebibv Postat Aprilie 21, 2017 Share Postat Aprilie 21, 2017 Da, snt perii de schimb. Parca erau vreo 40 de lei la konaumoto.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Iulian.dragos Postat Aprilie 30, 2017 Share Postat Aprilie 30, 2017 Salutare. Vreau sa comand si eu kettenmax. Am văzut la louis.de În recipientul ala acolo se pune motorina si se spală lantul ? Sau trebuie cumpărată soluția de la ei ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sebibv Postat Aprilie 30, 2017 Share Postat Aprilie 30, 2017 Poate iti convine sa iei de la kronaumoto. Da, lumea asa recomanda pe forum, sa folosim motorina. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Iulian.dragos Postat Aprilie 30, 2017 Share Postat Aprilie 30, 2017 Poate iti convine sa iei de la kronaumoto. Da, lumea asa recomanda pe forum, sa folosim motorina. Atunci o sa cumpăr si eu un sistem și motorina nu duc lipsa, sunt sofer pe camion. Imi ajung 50litri sa il spăl bine? ) Prefer louis pentru ca locuiesc în germania. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Aprilie 30, 2017 Share Postat Aprilie 30, 2017 La Kronau nu exista perii de schimb, am intrebat ieri. Mi-ar fi trebuit pt ca am ajustat perii pt lant 530 si nu pot sa folosesc device-ul pt cele mai inguste. Am spalat doar cu motorina si a fost ok dar nici lantul nu fusese ca porcul, posibil cu 1/3-1/4 benzina adaugata sa spele mai bine. Am mai clatit nitel cu spray de frane dupa ca sa fie bec. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sebibv Postat Aprilie 30, 2017 Share Postat Aprilie 30, 2017 (editat) Al meu era ca naiba de jegos și a ieșit ok. Nu stiu ce sa zic de sprayul de frane pe lant... @iulian: cu 50 de litri daca dai nu se va mai murdari niciodata Editat Aprilie 30, 2017 de sebibv Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yo4hgx Postat Mai 2, 2017 Share Postat Mai 2, 2017 Au inceput sa ramana zalele usor blocate la scurt timp dupa spalat/uns asa ca cred ca i-a cam venit vremea... Ultimul DID 530VXGB m-a tinut peste 15.000km insa ma intreb daca ZVMX-ul chiar e atat de "superior" incat sa justifice diferenta de pret (dubla)? Sau e doar chestie comerciala?... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
claman Postat Mai 2, 2017 Share Postat Mai 2, 2017 ZVMX-ul este mai solid, tine mai mult. Nu cred ca se justifica dublul pretului dar nu e chestie comerciala...al meu a tinut aproape 40.000 km Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yo4hgx Postat Mai 18, 2017 Share Postat Mai 18, 2017 Am folosit si eu presa pentru prima data si am stricat zaua de impreunare. Am strans ca ghiolbanu' niturile pana s-a blocat... se pare ca fac treaba mai buna cu ciocanul!!! Acuma serios, cum stii cat sa strangi presa la nituire? Masori cu sublerul... sau cum? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Mai 18, 2017 Share Postat Mai 18, 2017 cu sublerul... ? exact Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ThunderByte Postat Mai 18, 2017 Share Postat Mai 18, 2017 Au inceput sa ramana zalele usor blocate la scurt timp dupa spalat/uns asa ca cred ca i-a cam venit vremea... Ultimul DID 530VXGB m-a tinut peste 15.000km insa ma intreb daca ZVMX-ul chiar e atat de "superior" incat sa justifice diferenta de pret (dubla)? Sau e doar chestie comerciala?... Eu stiam ca media unui kit de lant e 30.000-40.000 ... tu ce le faci nene, le mananci pe paine, WTF?!?! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ZIDU' Postat Mai 20, 2017 Share Postat Mai 20, 2017 (editat) un kit de lant are durata de viata legata de tipul motocicletei si de stilul de condus. La monocilindrice in general tine sub 20000 si finalul e intinderea asimetrica. Recomandari de la producator (pozele sunt de pe cutia unui lant DID). Lantul se spala cu Kerosen (e asemanator cu motorina) Lantul se unge cu ulei 80W-90 (daca nu ai spray de la producator ) - acum ceva ani 80w-90 era default si ziceau de spray daca nu ai ulei Editat Mai 20, 2017 de ZIDU' Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate