Sari la conținut

Evolutie pret combustibil

Proxi
 Share

Postări Recomandate

• Răspunsuri 900
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Acum 32 minute, SenorPink a spus:

Banc pe tema asta: 

- ce faci domnule cu mașina electrică la coada la benzină?

- nu m-am putut abține 🤭🙈

Pe sistemul cozilor de vremea lu' Ceasca: vedeai o coada, te asezai si abia dupa vreo ora intrebai "Da' ce se da?".

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 ore, pinnochio a spus:

Eu aș renunța la mobră.Mobrele nu au suflet.Să arunci pe stradă,un cățel...ca să-ți rămână banii de benzină,lanț,pinioane,etc...Moll,țoale...imigiu de care am mai zis...Duteeeee...Ești degeaba😪.Să-l arunc pe Muștiuk???  Neverrrr...O să pun în rezervor uleiu ce rămâne de la omletă🤣🤣🤣

16469373208951848702674964493830.jpg

Aia e, chestie de gusturi si prioritati, unii ne-am luat mobra, altii...ti-ai luat bison.

Link spre comentariu

Acum 11 minute, Clit Eastwood Jr. a spus:

Îți împart aceeași curiozitate.

Ce naiba scrie pe procesul verbal????

Am găsit ceva lămuriri, dar nu complete:

Anticiparea unui anumit preţ ce ar trebui practicat de către o companie şi anunţarea acestuia în piaţă poate intra sub incidenţa prevederilor Legii Concurenţei. Companiile trebuie să își stabilească în mod independent politica de prețuri, în funcţie de propria strategie şi de structura costurilor implicate de desfăşurarea activităţii, înţelegerile şi/sau acţiunile concertate referitoare la comportamentul pe piaţă fiind sancționate de legislația în domeniu.

Corect. Treaba cu cartelul este penala.

Am citit si eu cum ca benzinaria din Beius a fost amendata cu 35.000 de lei  (la TV spunea sa i-au obligat sa revina la vechiul pret :moron:) , ''ANPC dispunând încetarea practicilor ilegale''.

Daca in RO a ajuns ilegal sa vinzi marfa cu cat vrei tu si apoi sa vina statul si sa iti spuna ca trebuie sa o vinzi cu pretul X, atunci chiar ca ne-am dus pe copca.

Basca ca acea benzinarie este partener MOL. NU stiu daca are vreun contract care sa prevada la ce pret sa vanda, dar si asa asta nu este treaba statului si este o probelma intre doua persoane juridice.

Este fix aceeasi mizerie despre care am mai povestiti,  prin care statul vrea sa spuna cati bani are voie sa castige un broker cand vinde o asigurare ... Adica intervine intr-o relatie contractuala dintre doua persoane juridice.

Uite ca m-am gandit la o chestie: ia spune @prafrau, cum ar fi sa apara statul si sa spuna firmei la care lucrezi ca nu are voie sa iti dea leafa mai mare de 1.500 Lei pe luna. Pentru ca nu este practica concurentiala corecta. Te-ar coafa aceasta chestie?

Acum 2 minute, categoria"A" a spus:

Cred ca au fost amendati, pe buna dreptate, pentru ca au lasat lumea sa alimenteze in recipiente neconforme.

Au alimentat in damigene, in butoaie pentru apa, chiar si in pungi.

Asta este corect si foarte bine au facut. Ma intreb insa de ce tocmai acuma? Si mai precis doar acuma dau astfel de amenzi?

Si flocea ala de a rasturnat recipientul neconform la Tecuci de ce nu a fost amendat  de garda de mediu?

Link spre comentariu

Imoralitatea este evidenta. 

Ce s-a intamplat arata existenta unor lacune legislative (oare or fi intamplatoare?)

Nevoia de reglementare a unor piete este evidenta: gaz, energie electrica, carburanti, apa, etc.

Doar ca ratacitul de Catu a dat drumul la piata si dusa a fost.

Ar fi util sa existe o reglementare care sa prevada ca preturile carburantilor sa fie anuntate ministerelor cu atributii in domeniu, iar modificarile sa nu fie permise peste un anumit prag procentual saptamanal sau lunar sau cum.or crede astia ca e bine.

Asa cand ai lasat sa faca fiecare ce vrea, mi se pare cel putin penibila reactia statului. 

Ca ai vorbit de siguranta nationala: sunt atatea chestii care ar trebui privite si din aceasta perspectiva dar care sunt lasate la voia intamplarii pana ne lovesc si atunci aoleu si vai de mine! Ce ne facem?

Este foarte bine ca exista legile concurentiale, cele antitrust, anticartel. Si este bine ca functioneaza.

Sincer nu stiu cum este reglementata treaba asta cu preturile carburantilir de prin alte tari.

Link spre comentariu

Bateți câmpii cu grație! Orice comerciant care vinde "la raft" trebuie să stabilească prețul produsului atunci când acesta intră în stoc, prețul apare pe NIR (notă întrare recepție pt cine nu e familiarizat). Adaosul trebuie să fie afișat, dar nimeni nu îl împiedică să pună 10000%. Ca să modifice acest preț trebuie să urmeze o procedură, să facă un proces-verbal etc. Dacă nu face toate astea poate fi sancționat pt practici comerciale incorecte. Cam asta e dpdv legal. 

Pe de altă parte statul se bucură când comerciantul vinde scump pt că încasează mai mult, iar de la benzinării ajung niște sume și în buzunare private sau de partid. 

Mă ciucă a ieșit în față într-o tentativă de a-și face imagine pe modelul "ocaua lui Cuza", să crească în ochii pwlimii. 

Finalul? Pwlimea mulțumită că plătește "numai" 8-9 lei/l în timp ce prețul petrolului e în scădere, statul încasează mai mult, benzinarii la fel, oligarhii și ei, Win-win. Bonus încă un subiect fierbinte care să ne țină ocupați. 

Cheers! IMG-20220310-WA0049.thumb.jpg.bc163f8bc7e52b982650dce7fd3f2ac7.jpg

Link spre comentariu

Acum 38 minute, ENEOS a spus:

Pe de altă parte statul se bucură când comerciantul vinde scump pt că încasează mai mult, iar de la benzinării ajung niște sume și în buzunare private sau de partid. 

Mă ciucă a ieșit în față într-o tentativă de a-și face imagine pe modelul "ocaua lui Cuza", să crească în ochii pwlimii. 

Finalul? Pwlimea mulțumită că plătește "numai" 8-9 lei/l în timp ce prețul petrolului e în scădere, statul încasează mai mult, benzinarii la fel, oligarhii și ei, Win-win. Bonus încă un subiect fierbinte care să ne țină ocupați.

:cheers:

Link spre comentariu

Sa speram ca nu e asta (doar o strategie de neam-prost). Rompetrol se confrunta cu un atac cibernetic, nu stiu daca s-a rezolvat intre timp. 

Link spre comentariu

Acum 1 minut, TETEA. a spus:

Sa speram ca nu e asta (doar o strategie de neam-prost). Rompetrol se confrunta cu un atac cibernetic, nu stiu daca s-a rezolvat intre timp. 

Sincer nu cred si sa iti zic si de ce: in caz de business impact exista niste timpi de reactie sa restabilesti, niste SLA-uri si se rezolva deobicei cam intr-o zi. Aici langa mine e de vreo 2 -3 zile. Daca ar fi intr-adevar ceva de genu ar insemna sa aiba toate DC-urile pe jos si sa nu mearga nici o benzinarie, nici un sync cu HQ pe nicaieri, ceea ce ma indoiesc. Nu e exclus, dar ma indoiesc. 

Link spre comentariu

Acum 45 minute, l.u.v a spus:

Mi se pare că v-am mai zis, de câțiva ani am dat cep la o țavă care-mi trece prin fundul curții. 

Cea mai bună treabă! 😙

Dăduseră și gaborii de la secția 5 acu' vreo doo'j de ani. Într-un final i-au legat in corpore. 

Link spre comentariu

Acum 10 ore, Silver Arrow a spus:

Daca in RO a ajuns ilegal sa vinzi marfa cu cat vrei tu si apoi sa vina statul si sa iti spuna ca trebuie sa o vinzi cu pretul X, atunci chiar ca ne-am dus pe copca.

Silvere, tu scapi din vedere efectele libertatii de a scumpi produse care sunt esentiale pentru economia unei tari. Tot sectorul energetic trebuie reglementat drastic mai ales in conditiile in care s-a observat deja ca nu exista maturitatea necesara ca economia sa se autoregleze in beneficiul tuturor. Nu este prima oara cand agenti economici scumpesc produse pe principiul "daca a scumpit vecinul atunci scumpesc si eu".

Voi astia care sustineti scumpirea energiei vorbiti din perspectiva unor oameni care castiga suficient de bine ca sa nu fie afectati la maxim de scumpiri dar nu tineti cont de faptul ca grosul populatiei nu poate suporta aceste scumpiri care vor veni in lant si care va nimici puterea de cumparare exact a oamenilor saraci, dupa care va dati ingrijorati si ofensati ca AUR urca in sondaje. Ieri a iesit in presa un sondaj de opinie din Germania in care peste 60% din populatia Germaniei nu este de acord cu sanctiuni asupra Rusiei daca acest lucru duce la mariri de preturi. Slava Ucraina? Nu prea, mai ales cand te afecteaza la buzunar.

Milenialul PzK sustinea ca e ok scumpirea asta a carburantilor si ca nu e foarte mare, saracutul de el nu stie ca de la 11 decembrie 2021 pana astazi (trei luni) pretul a crescut 30% ceea ce este enorm chiar si daca am fi avut o economie puternica. Lejeritatea cu care unii sustin marirea preturilor la carburant pe motiv de libertate economica si/sau Slava Ucraina denota incapacitatea unora de a intelege cum functioneaza economia si mai ales lipsa de empatie pentru persoanele care nu vor putea suporta scumpirile care vor veni in avalansa in toate produsele pe care le consumam zilnic.

Link spre comentariu

Acum 49 minute, Contabil a spus:

Mie mi-a placut de colegul care ieri spunea ca a gasit la pompa pretul "normal" de 7, ..... azi trebuie sa alimentez si eu, probabil tot cu un pret "normal" de 8,  :crack:

Pretul barilului scade, punem pariu ca pretul la pompa va creste peste 8 lei?

https://economie.hotnews.ro/stiri-energie-25426898-petrolul-continua-ieftineasca-merge-spre-cea-mai-mare-scadere-saptamanala-dupa-noiembrie.htm

Prețul țițeiului Brent, referința internațională, era în scădere cu 1,42%, la 107,78 dolari la ora 04:25 (ora României) după ce în ședința precedentă se corectase deja cu 1,6%. Țițeiul american West Texas intermediate s-a ieftinit cu 0,13%, la 105,88 dolari pe baril, după un declin de 2,5% joi.

După ce luni a atins maximul ultimilor 14 ani, de 139,13 dolari pe baril, Brent este pe cale să consemneze o scădere de 7% în această săptămână. Cotația s-a mișcat joi într-un interval de 25 de dolari, după ce Emiratele Arabe Unite au părut să indice că vor pompa mai mult petrol pentru a atenua interdicția privind livrările rusești către Marea Britanie și SUA.

Link spre comentariu

Acum 2 ore, Clit Eastwood Jr. a spus:

cu un proces verbal

Pe care dacă nu-l faci poți fi sancționat. Când vinzi "din raft" tre să ai prețul afișat și nu îl negociezi cu fiecare client. 

Oricum amenzile alea vor fi cel mai probabil contestate și anulate în instanță, dar asta nu se mai dă la știri, așa cum a fost și cu hg alea cu restricțiile, toți măcăneau că restricțiile sunt în vigoare deși legal nu mai erau. Pwlimea va da o bilă albă autorităților care au sancționat, vezi doamne, speculanții. 

Este că sunteți mulțumiți cu 8 lei/l? Că nu s-a făcut +10 ca în Germania? Vivat mă ciucă. :moron:

Link spre comentariu

wow...deja vu!

A vazut unu' o poza cu 11 lei/litru intr-o benzinarie la dreaq cu carti si in 6 ore s-a panicat toata pwlimea in conditiile in care preturile oficiale erau 7,3-7,5 lei/litru.

Acum iar, 2,66 E/litru in cine stie ce colt al Italiei cand preturile oficiale sunt cam cu 0,5 E mai mici. Oare se vor panica si italieni ca astia de pe la noi?

Just sayin'. 😈

Link spre comentariu

• adidas changed the title to Evolutie pret combustibil
  • Kristian pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic