ssminkly Postat Februarie 7, 2015 Share Postat Februarie 7, 2015 Clestele de plus (rosu) se pune pe surubul aflat langa cutia cu sigurante, de sub sa. Are pe el un dop de plastic. Clestele de minus (negru) se pune la sasiu. La mine este un surub de la filtrul de ulei mai proeminent. Bafta. Multumesc mult. Nu am stiut ce se afla sub acel capacel de langa sigurante, (care era prins si cu un colier de plastic) desi langa el era afisat ca e + . Am rezolvat! Carenele stiu si eu sa le demontez dar evit acest lucru ca imi dau foarte mari batai de cap suruburile, sunt torisonate, strambe, asa le-am gasit de la fostul proprietar, si se desfac/strang foaaarte greu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ERU Postat Februarie 7, 2015 Share Postat Februarie 7, 2015 M-ati convins, ma orientez spre Dakar, si din specificatii pare mai adecvat inaltimii mele. Asta daca nu apare vreo Africana in stare buna sau un 990 Adventure la pret decent. Am mai mers pe motoare mici la drum lung (un GPZ de exemplu) si e foarte incomod. Multam fain de sfaturi. Nu te supăra dar ești într-o trilemă, destul de dubioasă. 1. 650GS/Dakar este mono cu o greutate mică(178kg) și un consum foarte bun, dar nu așa pretabilă la mers cu pasageră. 2. Africana e un bicilindru cu o greutate si un consum semnificativ mai mare, fără să fie mult mai puternică este mai pretabilă pt mers cu pasageră fată de GS/Dakar. 3. 990 este mai ușoară decât Africana mai grea ca Dakarul, consumă mai mult ca Africana deși are injecție ca Dakarul, are putere dublă față de ambele, poate avea ABS ca și Dakarul, însă are o suspensie net superioară, față de ambele. Cred că în primul rând ar trebui să știi ce vrei să faci cu ea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Serban.S Postat Februarie 7, 2015 Share Postat Februarie 7, 2015 Multumesc mult. Nu am stiut ce se afla sub acel capacel de langa sigurante, (care era prins si cu un colier de plastic) desi langa el era afisat ca e + . Am rezolvat! Carenele stiu si eu sa le demontez dar evit acest lucru ca imi dau foarte mari batai de cap suruburile, sunt torisonate, strambe, asa le-am gasit de la fostul proprietar, si se desfac/strang foaaarte greu. Cand vei vrea sa incarci bateria, daca este cu intretinere, nu ar fi rau sa desfaci macar carena din mijloc si sa verifici nivelul electrolitului in baterie. Daca e scazut, mai completezi cu apa distilata si apoi il pui la incarcat. Incarci bateria pana cand densitatea electrolitului ajunge la 1,27-1,28. Bafta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ZIDU' Postat Februarie 7, 2015 Share Postat Februarie 7, 2015 Dakaru e ok pt asa ceva. Si merge si cu pasagera daca e cazul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ow3x3xpr3ss Postat Februarie 9, 2015 Share Postat Februarie 9, 2015 Dakaru e ok pt asa ceva. Si merge si cu pasagera daca e cazul Chiar și cu ceva bagaje aș adăuga! Stima, Ovidiu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zigzag Postat Februarie 12, 2015 Share Postat Februarie 12, 2015 Vand: -Cric central SW-Motech pentru Dakar - info: http://shop.sw-motech.com/cgi-bin/cosmoshop/lshop.cgi?action=showdetail&wkid=14237403583051&ls=en&nc=1423740392-3927&rubnum=brands.bmw.f650gs_dak&artnum=HPS.07.280.100&id=74&gesamt_zeilen=50Tshowrub--brands.bmw.f650gs_dak&typid=167487738 Pret fix = 100 euro. - Cablu ambreiaj. Cablul este nou, original BMW, cumparat de la Bavaria. Compatibil pentru GS-ul "simplu" si Dakar. Pret fix = 110 lei. Detalii pe PM. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SUN_83 Postat Februarie 24, 2015 Share Postat Februarie 24, 2015 Hop si eu, VAND -Cric central SW-Motech pentru GS - info: http://shop.sw-motec...typid=167487738 Pret fix = 100 euro. este evident mai scurt decat cel pentru Dakar si se vinde la kit - doua arcuri, doua bucsi si fieratania Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
crazyzly Postat Martie 2, 2015 Share Postat Martie 2, 2015 Salutari!Pun o intrebare pentru veteranii care cunosc foarte bine comportamentul motorului (F650 Clasic).In timpul mersului (de obicei cu prietena si cu bagaje) daca sunt denivelari intr-o curba motorul incepe sa se destabilizeze (parca sunt intr-o barca pe apa).Eu ma gandesc la faptul ca amortizorul de spate s-a slabit (este reglat intotdeauna la cea mai rigida pozitie - drumul parcusr fiind in mare parte drum asfaltat).Banuiala mea e corecta? Se poate face ceva cu acest amortizor sa necesita schimbare?As aprecia prarerile si sugestiile voastre, cei care chiar se pricep la motoare.Cu stima! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdan_harea Postat Martie 2, 2015 Share Postat Martie 2, 2015 (editat) Discutia este mai lunga iar cauzele multe. Roti dezunflate, rulmenti rotilor, gidon, bascula stricati si abia la urma amortizoarele spate sau /si fata. Editat Martie 2, 2015 de bogdan_harea Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RobbieB Postat Martie 2, 2015 Share Postat Martie 2, 2015 .... amortizorul de spate s-a slabit (este reglat intotdeauna la cea mai rigida pozitie - drumul parcusr fiind in mare parte drum asfaltat)... Dacă ai eliminat cauzele enumerate de Bogdan mai sus, da e foarte posibil să fie amortizorul dus, sau greșit setat (!). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bancaru Postat Martie 3, 2015 Share Postat Martie 3, 2015 (editat) Vand Bmw f 650 gs dakar, 2003 Stare impecabila. AN 2003Proprietar. km reali 145002 chei. ITP 2016Cauciucuri noi Heidenau. Camere noi Heidenau. Baterie noua yuasa. Ulei, filtru, lichid frana schimbat in martie 2014. Top case giwiPret 3100 euroSezonul trecut motocicleta a facut 500 km(lipsa timp) 0766233213 Editat Martie 3, 2015 de bancaru Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
crazyzly Postat Martie 4, 2015 Share Postat Martie 4, 2015 Discutia este mai lunga iar cauzele multe. Roti dezunflate, rulmenti rotilor, gidon, bascula stricati si abia la urma amortizoarele spate sau /si fata. Salut, in primul rand multumesc de raspuns! Rotile sunt verificate, nu sunt dezumflate, rulmentul rotilor au fost schimbate recent(acum 2 ani) desi prietenul meu mecanic spunea ca nu era necesar, dar eu am insistat sa fie unul nou pus. La ce te referai cand ai scris ghidon? Nu prea inteleg legatura.. Iar bascula? de unde stiu daca s-a stricat? Cum verific? » Post actualizat in 04 Mar 2015 11:34 Dacă ai eliminat cauzele enumerate de Bogdan mai sus, da e foarte posibil să fie amortizorul dus, sau greșit setat (!). Salut, mersi si pt tine de parere. Amortizorul l-am setat la cel mai inalt nivel pt ca de obicei aleg soselele asfaltate. Se poate reconditiona sau repara amortizorul dus? Merita? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Serban.S Postat Martie 4, 2015 Share Postat Martie 4, 2015 La ce te referai cand ai scris ghidon? Nu prea inteleg legatura.. Iar bascula? de unde stiu daca s-a stricat? Cum verific? Se referea la rulmentii de jug. Sunt 2 in jurul carora se invarte ghidonul. La bascula se referea la rulmentii de la prinderea basculei pe cardu + rulmentii de la articulatia de sub amortizor. Aia sunt rulmenti cu ace si daca nu sunt servisati regulat se topesc de la rugina si uzura. Cum verifici ? Cu mtorul pe cricul central (daca ai ) se trage de roata si nu ar trebui sa ai joc in respectivele articulatii; sau in mers la coborat de pe borduri sau mers pe piatra cubica sa nu faca clonca -clonca. Bafta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adi_radu Postat Martie 4, 2015 Share Postat Martie 4, 2015 Salut, in primul rand multumesc de raspuns! Rotile sunt verificate, nu sunt dezumflate, rulmentul rotilor au fost schimbate recent(acum 2 ani) desi prietenul meu mecanic spunea ca nu era necesar, dar eu am insistat sa fie unul nou pus. La ce te referai cand ai scris ghidon? Nu prea inteleg legatura.. Iar bascula? de unde stiu daca s-a stricat? Cum verific? » Post actualizat in 04 Mar 2015 11:34 Salut, mersi si pt tine de parere. Amortizorul l-am setat la cel mai inalt nivel pt ca de obicei aleg soselele asfaltate. Se poate reconditiona sau repara amortizorul dus? Merita? in cei 2 ani cati km ai facut ? Eu schimb rulmentii cam o data pe an ( nu ca pun o marca ieftina ci din cauza stilului meu mai aparte de condus ) Guma chiar daca este ok ca si stare vezi ca au o durata de viata ! Daca doar in momentul in care treci peste o denivelare auzi +simpti sub fund ceva ca bate , ar fi timpu sa schimbi rulmentii la bascula + piesa care leaga amortizorul de bascula ! am trecut si eu prin asa ceva (asta dupa ce am comandat un alt telescop spate ) Verdictul : 8 sau 12 rulmenti schimbati + simeringuri si vaselina cat intra . de atunci , 30 000 km si totul este ok (vedem la revizia programata cand am timp ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Patrick_M Postat Martie 5, 2015 Share Postat Martie 5, 2015 Verifica sa nu fie destrans un surub de la tot ansamblul. Eu am pierdut o piulita si am mai auzit. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zigzag Postat Martie 5, 2015 Share Postat Martie 5, 2015 Vand sistem prindere bagaje laterale, marca Givi - Potrivit pentru ambele modele, GS si Dakar. Pret fix 100 euro. Detalii pe PM. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
da_new_guy Postat Martie 5, 2015 Share Postat Martie 5, 2015 Salut! Stie cineva unde pot gasi suruburi pentru carene, cu tot cu acele piulite- cleme. Am cautat la cei care dezmembreaza dar o parte din ei nu le mai au, iar in cj. este un "domn" care a avut vreo 3-4 la dezmembrat, doar ca de vreo 3 saptamani ma tot abureste. Stie cineva unde pot gasi? Sau daca are vreunul dintre colegi, le platesc, platesc curier, orice numai sa gasesc odata sa imi pot pune carenele. Am nevoie de 6 suruburi cu tot cu piulite Multumesc! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ivan pedala Postat Martie 5, 2015 Share Postat Martie 5, 2015 Mergi la orice magazin de piese auto si cumpara cleme cu filet, iar cu alea in punga te duci la un Keycenter si cumperi suruburi cromate sau negre care sa se potriveasca la filet cu acele cleme. Poate fi o solutie provizorie...sau daca iti plac cum arata poate fi solutia definitiva! Spor! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
crazyzly Postat Martie 6, 2015 Share Postat Martie 6, 2015 in cei 2 ani cati km ai facut ? Eu schimb rulmentii cam o data pe an ( nu ca pun o marca ieftina ci din cauza stilului meu mai aparte de condus ) Guma chiar daca este ok ca si stare vezi ca au o durata de viata ! Daca doar in momentul in care treci peste o denivelare auzi +simpti sub fund ceva ca bate , ar fi timpu sa schimbi rulmentii la bascula + piesa care leaga amortizorul de bascula ! am trecut si eu prin asa ceva (asta dupa ce am comandat un alt telescop spate ) Verdictul : 8 sau 12 rulmenti schimbati + simeringuri si vaselina cat intra . de atunci , 30 000 km si totul este ok (vedem la revizia programata cand am timp ) Salut! Mersi pentru comantariu. In cei 2 ani am facut foarte putini km... cam 5000 poate nici atat. De obicei aleg drumurile asfaltate, mai rar drumurile forestiere/accidentate. Desi..sa nu mint, de doua ori am fost intr-o tura in care jumatate de drum am parcurs pe drum forestier dar cu viteza redusa. Guma chiar trebuie sa o verific cand a fost fabricat. Cand trec peste o denivelare, nu aud nimic, numai simt parca as fi intr-o barca. Oricum cele scrise de tine am sa le verific. Multumesc pt. timpul acordat! » Post actualizat in 06 Mar 2015 13:07 Verifica sa nu fie destrans un surub de la tot ansamblul. Eu am pierdut o piulita si am mai auzit. SAlut, mersi am sa verific si asta! Daca e numai atat, am noroc mare.. Stima! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Patrick_M Postat Martie 9, 2015 Share Postat Martie 9, 2015 Urmeaza sa imi fac revizia la noua achizitie. E adusa din Italia si nu ii stiu istoricul decat pana acum vreo 3 ani, asa ca ii schimb toate lichidele. Are si un telescop care plange, deci si simeringuri ulei/praf si un ulei nou, la specificatiile din manual. Intrebarea mea este ce fel de simeringuri sa iau? Cele de la louis.de cu sunt? Sau sa iau pe original? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ZIDU' Postat Martie 9, 2015 Share Postat Martie 9, 2015 orice ai lua pune si burdufe pe furca. te chinui nitel dar durata de viata a semeringurilor creste dramatic. Daca tin minte bine - semeringurile originale aveau acelasi pret cu alea de la louis sau alte surse dubioase - inceara varianta - da un telefon Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cesar Postat Martie 9, 2015 Share Postat Martie 9, 2015 Urmeaza sa imi fac revizia la noua achizitie. E adusa din Italia si nu ii stiu istoricul decat pana acum vreo 3 ani, asa ca ii schimb toate lichidele. Are si un telescop care plange, deci si simeringuri ulei/praf si un ulei nou, la specificatiile din manual. Intrebarea mea este ce fel de simeringuri sa iau? Cele de la louis.de cu sunt? Sau sa iau pe original? Furca este Showa deci simeringurile OEM sunt NOK. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Patrick_M Postat Martie 9, 2015 Share Postat Martie 9, 2015 Asa e cu preturile la ele. Cel putin, cand am schimbat la Funduro. O sa cer preturi pt oem si caut si NOK. Si o sa pun si burduf. Mi-a ramas tot de la Funduro. Multumesc. » Post actualizat in 10 Mar 2015 08:01 Am sunat la autotransilvania si pretul pe seturi esti 60 lei cele de ulei si 90 cele de praf. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ow3x3xpr3ss Postat Martie 14, 2015 Share Postat Martie 14, 2015 Salut, Gasesc la cineva pastile pt supape ? Urmeaza sa reglez jocul la supape si cu siguiranta am nevoie de alte pastile ,daca ma poate ajuta cineva as fi recunoscator (dimensiunile am sa le aflu dupa ce desfac) ,daca nu am sa comand de la bmw dar dureaza si as vrea zilele acestea sa il pun in miscare . Ca si asa am pierdut timp destul ,trebuia demult sa il scot la plimbare . Mutumesc anticipat , Ovidiu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Serban.S Postat Martie 14, 2015 Share Postat Martie 14, 2015 (editat) Masoara intai jocul la supape si dupa aceea le desfaci. Cu ele desfacute vezi ce pastile ai la supape si apoi te orientezi ce si cum le combini. Adica sa cumperi exact cota de care ai nevoie. Bafta. Editat Martie 14, 2015 de Serban.S Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate