Sari la conținut

Ce e motociclistii si ce vrea ei ?


Leon
 Share

Postări Recomandate

---Titlul este pus intentionat asa---  😁

 

      Salutare,

 

     Pe scurt, va invit sa facem o analiza a fenomenului moto in Romania.

     Conduc motociclete pe taramurile patriei(si nu numai) de ceva timp.Am vazut destule si mi-am facut o idee despre motociclistul mioritic.

Inainte de anii 2000,  japonezele nu erau chiar ca acum “la putere”. Se mai aduceau (doar) vechituri, taxele erau mari, existau inca multe comuniste.

Toti motociclistii se salutau si daca trageai pe dreapta pentru pauza sau o tigara, orice atelaj pe 2 roti(cu motor termic pe-atunci electricul era un vis) oprea ca sa te intrebe daca ai vreo problema (ceea ce astazi ar parea enervant pentru unii).

               In ceea ce priveste echipamentul, in primii 2 ani am avut doar o casca second(cu viziera decolorata si matuita, primita gratis la achizitia motocicletei), mergeam cu manusi simple de piele (nu moto) si bocanci de armata. Pe urma mi-am luat un costum moto de touring Revit de la magazinul lui Cornel Trica (nu prea erau magazine moto pe-atunci).In  perioada aia am facut probabil cei mai multi km/an, toti banii se duceau pe benzina.
 

         Acum, totul e mai accesibil, piata moto s-a stabilizat , se pot aduce motociclete de oriunde, chiar sunt transportatori cunoscuti (la care si eu am apelat), multi isi cumpara motoare noi (ce sa mai, s-a maturizat piata). Multi ani s-a mers doar pe second, aducandu-se in general motociclete vechi cu km dubios de putini, provenite in general de la pensionari care faceau piata, o zi pe saptamana, in special duminica.

Cocalarii pe motoare-sunt din ce in ce mai multi si or sa fie la un moment dat majoritari (cum sunt de altfel in viata de zi cu zi), daca nu sunt deja. Specia asta nu s-a indragostit de sportul asta, ci pur si simplu a intrat pentru ca “e la moda”. Nu vreau sa intru in polemici despre genul de motoare pe care le folosesc dar, de regula au in denumire litera R (RR,XR,etc),dar i-am mai vazut si cu choppere. Cei din Bucuresti fac ture scurte pana in Victoriei (complet echipati, de obicei combinezon in aceeasi culoare cu motocicleta) unde beau o cafea,uneori mai mananca un hamburger vegetal si pe urma se intorc acasa. Ii mai auzi uneori seara si noaptea, cand tureaza insistent motoarele (pare singura lor distractie pe 2 roti). Unii mai baga cate-o tura lunga (cu >200km/h pe A2 pana se termina autostrada si se intorc imediat….mie unul, mi se pare o tampenie, nu imi place chiar atat de mult autostrada…).

 

                Grupurile moto s-au mai diversificat in ultima perioada. Dar, desi toate, teoretic sustin motociclismul pentru senzatia de libertate, cenzura in discutiile de pe grup tinde sa fie comunista (ma refer la grupuri de pe alte retele de socializare, am vazut discutii nevinovate, cenzurate fara motiv sau cu motive puerile inventate de catre un admin semi-analfabet) ca sa nu mai spun de plimbarile organizate (cu cativa zeci de participanti) care iti dau orice, numai senzatia de libertate nu ti-o dau (dar se pare ca sunt benefice pentru incepatori si pentru oamenii singuri, care prefera acest instrument de tortura dintr-un motiv neinteles de mine)…sa mergi cu 50 km/h, cuminte. in linie dreapta, rasufland permanent in ceafa altuia, indiferent de viteza legala de pe DN-uri, cu motoare incinse si costume imbibate de transpiratie (iulie, august). Locotententi oprind traficul in anumite zone ca sa treaca toata spuma….Chestia asta cred ca face mai mult rau decat bine motociclismului in general . Si imi aduc aminte ca am fost intampinat cu o grimasa acum vreo 2 ani, la vama (vamesul punandu-ma sa stau la coada,eu fiind obisnuit sa ma bag in fata cu motorul), dupa ce un cunoscut grup a efectuat o excursie pana la vecini (am aflat pana la urma chiar de la vames).

Si pe acest forum exista bagatori de seama (n-au nimic de spus, dar se simt datori sa comenteze), oameni care vad doar chestii negative,conspiratii, oameni care comenteaza pana si in anunturile de vanzare. Dar, sunt pasionati moto (din pacate, ei asa cred)…lucru care poate ii absolva de vina (probabil, multora asa le-a spus psihiatrul).

 

               Echipamentul moto- am vazut motociclisti cu geaca piele si casca, dar in pantaloni scurti si adidasi; am vazut echipati complet (combinezon chiar) dar fara manusi, sau cu casca nelegata sub barbie (unora le-am explicat ca e ca si cum nu ai purta, la orice mic accident, o degajezi de pe bostan), in slapi, sandale (dar macar aveau ciorapi albi, asortati),etc.

Pe masura ce trece timpul, devin mai comod. Inca mai fac aproximativ 10.000 km pe an (targetul meu de fiecare data, ma bucur nespus cand il depasesc,…sezonul trecut l-am depasit la sfarsitul lunii august). Altii fac de 2-3 ori mai mult, probabil le permite timpul (si finantele).

 

           Detin  2 motociclete (una de oras/ture scurte si una pentru drumuri lungi). Tot cumpar echipament (probabil si pandemia a fost de vina), am cateva casti personale, vreo 6 geci, 6 perechi de incaltaminte si multe alte accesorii (ceea ce iar ma duce cu gandul la inceputurile mele modeste, cand singurul echipament moto a fost o casca antica cu viziera matuita).

 

Si pentru ca nu am deschis acest topic doar ca sa ma laud, ce parere aveti de sportul asta si de fauna care il populeaza?  (unora le stiu raspunsurile, le-am mai citit pe-aici...dar poate mai sunt curiosi printre noi )

 Motociclismul incotro?

Fara discriminari…Pot scrie: motociclistii de tastatura (asa e frumos, ei sa fie primii), apoi cei care circula fara tobe noaptea sau cei care fac doar cate-o tura pana la Victoriei pentru o cafea (ar fi chiar interesant sa le aflam motivatia)...

P.S. Scuzati: eventualele greseli de exprimare, punctuatie si multimea de paranteze…dar am scris asta in timpul jobului si nu mai am rabdare sa rectific nimic.

Asfalt uscat! 😀

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 80
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Această postare este pură realitate. Ai reliefat majoritate aspectelor din lumea moto, chiar cu lux de amănunte. Și eu am observat că e un trend de câțiva ani, să ai moto e "la modă", te face deosebit.

Editat de Lucian_M
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 hour ago, Leon said:

Cei din Bucuresti fac ture scurte pana in Victoriei (complet echipati, de obicei combinezon in aceeasi culoare cu motocicleta) unde beau o cafea,uneori mai mananca un hamburger vegetal si pe urma se intorc acasa.

Oameni responasbili, nene! Ce, nu poti sa te dai cu cracii in sus in 200 m? Glumesc, stiu la ce te referi.

 

12 minutes ago, Lucian_M said:

să ai moto e "la modă", te face deosebit.

Ma mir eu cate mobre au aparut la mine in oras. Ca asa-i zice indicatorul de la intrare. Desi pot sa-i zic sat fara sa gresesc. A ajuns o daramatura supta de toti care au putut. S-a dus draq si vinul de Odobesti. Dar, da, s-au inmultuit motociclistii. Si ma bucur (sa zic?) ca is ciutani de astia cu A1 mai multi. Sper sa le fie bine pana mai incolo.

 

1 hour ago, Leon said:

Detin  2 motociclete

Eu una. Chiar mai devreme ma uitam dupa piese, ca si eu is tot la munca, si vad ca la unele apare pe mai multe siteuri NO LONGER AVAILABLE FROM MANUFACTURER. Imm... nasol. Inca nu am nevoie, dar daca as avea, ar fi cam naspa. Mi-ar place sa am o mobra de drum lung. Ca cu a mea dupa N km intepenesc si imi dau seama ca tre sa fac pauza musai, cand am probleme la curbe. Dar nu e buget coane. Km multi nu prea am bagat. De cand am permisul, zic. Si desigur, comparativ cu ce zic altii. Nu stiu daca sa ma bucur ca fii-mea vrea motor la 16 ani. Adica is incantat ca a prins-o (chiar sapt trecuta ma batea la cap sa scot motorul din casa). Dar mi-e si frica. Stii de ce.

Important e ca se merge. Mult, putin; cu cat sintem mai multi ne vad aia din conserve si undeva, in cel mai intunecat colt al mintii poate isi dau seama ca motociclistii fac parte din trafic.

Just now, VyXxer said:

S-a dus draq si vinul de Odobesti

Totusi, totusi.... ma simt dator sa revin: se mai gaseste. Eu de ex, acuma beau de Panciu, de la taticu lu' nevasta. Ca feteasca mea o dadui jos ca sa fac casa. 

Se mai gaseste... De baut, la om in curte; de dat cado... oho! peste tot!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Adrian M. Ma, sa se dea. Uite, de ex, Hovidoianca de la WIMA, a zis ca trece prin iun/iul p-aci si da semn, ca voiam sa ma dau si eu cu ele o buca de drum.

Vedea si ele frumusetile la Vrance, că... este. Dadeam si io un coher de vin la pachet. Da'... in loc de semn mi-a dat ignore. Bine, eram obisnuit, nu ca...

Da' sa revenim ontopic, zic?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

OP, lasa man pe toata lumea sa se simte bine in felul ei; nu mai bine iti vezi linistit de pasiune si nu-ti mai pui atatea intrebari gen "motociclismul incotro ?" 😄 

Literalmente cat scriam fraza de mai sus trece unul pe langa birou cu un 125 cel mai probabil cu tobele scoase complet. Fenomenul asta a devenit total solo pt mine. Mai salut din cand in cand, doar daca sunt salutat primul, ca sincer de aici de sus, de pe super tenere nu prea ii vad pe astia mici. 😄 In rest, multa sanatate si plimbari faine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E prematur pentru dezbatere. Topicul trebuie ”încins” până ajunge la cifra critică. E ca și cum ai întreba brusc un trecător: ”Tovarășe (cetățene) de ce îți iubești țara ? Ce te face patriot?”

Ei, și după un număr relativ ridicat de înjurături sau răspunsuri la mișto, se vor găsi și câțiva amabili, care nu se grăbesc și-ți vor răspunde. (Evident, după clasicul :”Da'  ce te interesează?”)

Până atunci, confirm colegului Vixxer disponibilitatea mea pentru ambele soiuri amintite. Deși, dacă se poate aș merge pe Riesling - Schwaben Wein, demisec.

Și, on-topic: motocicliști era (pe vremea) mea niște împielițați. Toți avea costume de piele. Acum toți sunt goretexați. Și absolut toți, erau violatori de babe.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Motociclistii era si este,motocicletele la fel.

Doar ce vrea ei este diferit... :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

3 hours ago, Leon said:

---dar am scris asta in timpul jobului si nu mai am rabdare sa rectific nimic.

Asfalt uscat! 😀

Aceste cuvinte cu iz de naftalina ne duare ! 

 

2 hours ago, Lucian_M said:

Această postare este pură realitate. Ai reliefat majoritate aspectelor din lumea moto, chiar cu lux de amănunte. Și eu am observat că e un trend de câțiva ani, să ai moto e "la modă", te face deosebit.

Sezi bland Bobita ... 

 

25 minutes ago, raikk said:

OP, lasa man pe toata lumea sa se simte bine in felul ei; nu mai bine iti vezi linistit de pasiune si nu-ti mai pui atatea intrebari gen "motociclismul incotro ?"  

Literalmente cat scriam fraza de mai sus trece unul pe langa birou cu un 125 cel mai probabil cu tobele scoase complet. Fenomenul asta a devenit total solo pt mine. Mai salut din cand in cand, doar daca sunt salutat primul, ca sincer de aici de sus, de pe super tenere nu prea ii vad pe astia mici. In rest, multa sanatate si plimbari faine.

Pe vremea lui tataie , cand aveau mobre 2-3 speriati pe judet , DA era un fenomen . 

Acu , in contextul actual este fix un mijloc de transport din A in B .   Ca pt voi e altceva , problema voastra , nu va face absolut cu nimic mai deosebiti . 

 

Ma astept sa apara un topic cu : vai ...pe vremea mea ne spalam numai cu sapun  cheia , acu folositi gel de dus ....incotro se duce spalatul asta ? 

In alta ordine de idei ...tipic romanesc , sa te tufe ce poarta celalat pe mobra  :)....pffff va si compatimesc cand va apuca sughitu ca nu are unu geaca de pele 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 minute, 3.14 a spus:

 

Ma astept sa apara un topic cu : vai ...pe vremea mea ne spalam numai cu sapun  cheia , acu folositi gel de dus ....incotro se duce spalatul asta ? 

 

 

Pai si unde va ajunge spalatul? Avem geluri de dus cu ph neutru, uleiuri de dus, samd 

 

NU mai e ca pe vremuri cand se folosea un 3 in 1 si gata 🤭

 

 

On-topic: eu unul ma bucur s vad cat mai multi pe 2 roti, ca din fite, ca e la moda cum o fi, cu cat mai multi cu atat mai bine. Am si eu cunostiinte care ies de 2 ori pe saptamana pana la o cafea cu harli-ul. L-am invitat o data la o tura mai lunga si a zis ca el nu iese din Bucuresti pe 2 roti. Aia e, n-ai ce sa-i faci asta e placerea omului. Din fericire e loc de toti sub soare, si motocilete pe gusturile si buzunarele tuturor. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 4 ore, Leon a spus:

In ceea ce priveste echipamentul, in primii 2 ani am avut doar o casca second(cu viziera decolorata si matuita, primita gratis la achizitia motocicletei), mergeam cu manusi simple de piele (nu moto) si bocanci de armata.

.........

Echipamentul moto- am vazut motociclisti cu geaca piele si casca, dar in pantaloni scurti si adidasi; am vazut echipati complet (combinezon chiar) dar fara manusi, sau cu casca nelegata sub barbie (unora le-am explicat ca e ca si cum nu ai purta, la orice mic accident, o degajezi de pe bostan), in slapi, sandale (dar macar aveau ciorapi albi, asortati),etc.

 

nimic contradictoriu aici

Editat de prafrau
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Presupunând că s-a ”încins” topicul, hai să deslușim cele două întrebări din titlu (la modul serios).

Răspunsurile pot veni din mai multe surse dar deocamdată mă refer doar la ce știu eu și o să-mi permit să citez autorul (pentru că pe mine nu mă duce capul atât de departe) și anume Craig Bourne - ”Philosophical Ridings - Motorycles and the meaning of life”

 

”MOTIVAȚIA MORBIDĂ :  DORINȚA DE A MURI

De ce merg oamenii pe motociclete? Se spune că doar motocicliștii știu de ce doar câinii își lipesc capul de geamurile mașinii. Oricine a călărit vreodată o motocicletă va avea o idee bună, dar cei din afara fenomenului nu par să o înțeleagă. Există un număr de teorii care explică de ce călăresc motocicliștii, în afară de plăcerea senzuală a accelerării și așa mai departe sau plăcerea subtilă de a manevra un instrument cu mult meșteșug.Totuși, așa cum au suspectat unii din afara lumii motociclismului, acestea pot fi doar niște impulsuri ascunse care apar aleator la suprafață în viața reală.”

 

Ne oprim cu citatul aici pentru că nu vreau să vă stric plăcerea de a descoperi singuri. Mai e vorba de ceva și anume sexul dar asta se știe deja.

 

O altă lectură incitantă ar fi ”Motorcycling through midlife” a lui John Metzger.

 

Citez un pic și de aici - revenind la întrebarea ce vrea motocicliștii...

 

”Dar când ajungem la o vârstă, șoaptele  ei ne cheamă la acțiune - o dorință înșelătoare și amăgitoare pentru cea mai profundă distracție pe care am avut-o vreodată. Am condus cariere, am crescut copii și ... ceva se schimbă. Începem să ne simțim, mai în vârstă. Ceva ne atrage. Căutăm în jur exemple de urmat, modele...

Tot ceea ce trebuie să depășim este proverbiala „criză a vârstei mijlocii” a alegerilor flagrante de stil de viață - bâjbâitul neîndemânatic al adolescenței perpetue. Știți, există tipul cenușiu, gras și chel într-un Corvette roșu, cu cămașă hawaiană, lanțuri de aur, o blondă pe jumătatea vârstei lui într-o mână, o bere în cealaltă și o familie distrusăîn oglinda retrovizoare. Sau inginerul rebel de 40 și ceva  de ani care amenință pietonii de pe prima sa motocicletă, un Electra Glide de la Harley-Davidson, cromat și accesorizat de 40.000 de dolari.

În criza vârstei mijlocii, sufletele noastre îmbătrânite sunt în tranziție și încearcă să se reconecteze cu ceva din trecutul nostru. Dar la ce tânjim? Amintirile neclare ale vieții mijlocii pot fi înșelătoare.”

 

Sper că am fost de folos.

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Muretto Grundieg O fi reconectare cu trecutul, prinzi putina viteza, incepi usor, usor parca sa te 'desprinzi' de moto, nu mai vezi nici ultima ei umbra (roata din fata), obiecte care curg spre spate atit pe dreapta, cît si pe stînga, ramîi doar tu cu drumul, soarele si vîntul .... senzatia din ce in ce mai profunda de libertate fara nici un fel griji. :)

În timpul muncii ..... dai bice, dai bice ca întirzii, stiam de mult ca-mi trebuia o mobra mai mare!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fiecare are filmul lui in cap cand se urca pe motor, in care joaca rolul principal. Unii viseaza ca-i dau clasa lui Rossi, altii ca descopera continente noi, altii se vad helzengelsi... Problema apare cand unii sunt convinsi ca detin adevarul suprem. Cand unul intreaba ce chopper sa-si ia, iar altii ii recomanda enduro-touring sau speed.

 

Cele de mai sus nu se aplica celor care vad in motocicleta un vehicul utilitar gen tuc-tuc. Pe aia ii intereseaza doar consum mic, piese ieftine si sa nu se strice cand cade. Honda Super Cub este icoana la care se inchina.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

22 minutes ago, TETEA. said:

Problema apare cand unii sunt convinsi ca detin adevarul suprem

Ca sa o iau un pic pe langa cires: ce parere ai despre cluburi? Chiar ma intereseaza. Stiu ca la noi vine cam asa: cotizatie, prezenta la sedinta, poze "paste" SOA pe perete, daca iti crapa motorul (si o astepti in ploaie :)))) vine platforma si ti-l ia gratis (lasam cotizatia de care vorbeam deoparte). Dam membrii afara fiindca merg cu "gentlemen", ca Indianul lor nu se preteaza la GS, ne bazam (speram) ca motociclistii "de sus" ne ajuta cand avem probleme cu militia. Militam sa vina membrii noi ca sa nu acapareze teritoriul alte ganguri si sa imparta droguri (ba ej nebun?!). Nu primim prospecti cu A1, ca o sa plece mai incolo la facultate si ne complicam degeaba. Nu venim la club, dar ne uitam pe camera si sunam sa vb cu fratii din comoditatea fotelului de acasa. Sintem bro, dar ne impartim in: noi si aia "mici". Si mai acceptam niste hang around, ca ii apreciem destul in cat sa nu vrem sa-i pierdem, chit ca vedem ca nu agreaza ideea de a fi fratili nostru cu patch.

So?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 1 minut, VyXxer a spus:

Ca sa o iau un pic pe langa cires: ce parere ai despre cluburi? Chiar ma intereseaza. Stiu ca la noi vine cam asa: cotizatie, prezenta la sedinta, poze "paste" SOA pe perete, daca iti crapa motorul (si o astepti in ploaie :)))) vine platforma si ti-l ia gratis (lasam cotizatia de care vorbeam deoparte). Dam membrii afara fiindca merg cu "gentlemen", ca Indianul lor nu se preteaza la GS, ne bazam (speram) ca motociclistii "de sus" ne ajuta cand avem probleme cu militia. Militam sa vina membrii noi ca sa nu acapareze teritoriul alte ganguri si sa imparta droguri (ba ej nebun?!). Nu primim prospecti cu A1, ca o sa plece mai incolo la facultate si ne complicam degeaba. Nu venim la club, dar ne uitam pe camera si sunam sa vb cu fratii din comoditatea fotelului de acasa. Sintem bro, dar ne impartim in: noi si aia "mici". Si mai acceptam niste hang around, ca ii apreciem destul in cat sa nu vrem sa-i pierdem, chit ca vedem ca nu agreaza ideea de a fi fratili nostru cu patch.

So?

 

:))))))))))) Mi-ai facut ziua! 

Sa zicem ca tinerea laolalta a unui numar de motociclisti (si motocicliste) seamana cu incercarea de a mâna un numar mare de pisici in aceeasi directie. "It's like herding cats" cum zice francezul.

 

(da, stiu, raspuns de politician) :P

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 17 ore, Contabil a spus:

Moto im Bucuresti nu este o fita, nici la moda ...... este aproape o necesitate.

:)

Cu fraza asta sunt perfect de acord.

Pacat ca nu toata lumea realizeaza asta. Am vazut frustrati prinsi in ambuteiaje care injurau un motociclist (mandea) care facea slalom printre ei pe Bd. Timisoara (ei stand pe loc).

Acum 17 ore, apriliacluj a spus:

atunci stau mumos in banca mea si imi astept randul :)

:))))))))))

Acum 15 ore, Muretto Grundieg a spus:

"MOTIVAȚIA MORBIDĂ :  DORINȚA DE A MURI

De ce merg oamenii pe motociclete? Se spune că doar motocicliștii știu de ce doar câinii își lipesc capul de geamurile mașinii. Oricine a călărit vreodată o motocicletă va avea o idee bună, dar cei din afara fenomenului nu par să o înțeleagă. Există un număr de teorii care explică de ce călăresc motocicliștii, în afară de plăcerea senzuală a accelerării și așa mai departe sau plăcerea subtilă de a manevra un instrument cu mult meșteșug.Totuși, așa cum au suspectat unii din afara lumii motociclismului, acestea pot fi doar niște impulsuri ascunse care apar aleator la suprafață în viața reală.”

Tare asta :)))

1 oră în urmă, TETEA. a spus:

Fiecare are filmul lui in cap cand se urca pe motor, in care joaca rolul principal. Unii viseaza ca-i dau clasa lui Rossi, altii ca descopera continente noi, altii se vad helzengelsi... Problema apare cand unii sunt convinsi ca detin adevarul suprem. Cand unul intreaba ce chopper sa-si ia, iar altii ii recomanda enduro-touring sau speed.

 

Cele de mai sus nu se aplica celor care vad in motocicleta un vehicul utilitar gen tuc-tuc. Pe aia ii intereseaza doar consum mic, piese ieftine si sa nu se strice cand cade. Honda Super Cub este icoana la care se inchina.

Frumos spus. 

Am ras.

 

Ma bucura sa vad ca cel putin la simtul umorului stam bine...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

4 hours ago, Leon said:

..... Am vazut frustrati prinsi in ambuteiaje care injurau un motociclist (mandea) care facea slalom printre ei pe Bd. Timisoara (ei stand pe loc).....

 

Si slalomul asta e cu skepsis ...daca-l faci pe muteste si te asiguri ca nu surprinzi gibonu cand se scobeste in nas ..treci peste , asta face parte din farmecul traficului romanesc . 

Altfel , daca tii neaparat sa te faci auzit , sau sa-ti faca loc cu orice cost ca esti tu baiat de bucale violator de babbe ...atunci nu mai e cusera treaba . 

Asa ca in zona gri , zambesti si meri mai departe cu ochii bulbucati ca la melcu satanist .

🍻

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu daca s-a discutat dar este un subiect extrem de important care trebuie acoperit: Scuteristii e motociclisti? Din cate am invatat eu pe forum, scuteristii nu e oameni, dar ma gandesc ca poate e si ei motociclisti. 

Dar cei cu mobre electrice? Cei cu trotinete electrice? Dar cei cu chestiile alea cu 3 roti? 

 

Cat despre ce vrea ei e simplu: vrea sa agate gagici ❤️ 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...