Sari la conținut

Accident mortal Sabina -Northern Freyja


Metal Heart
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 317
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Sabina nu scotea nici macar 25% din ce putea motocicleta aia. De nenumărate ori am încetinit cu scuterul sa o aștept. CU SCUTERUL.

 

A avut un accident incredibil de stupid.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nici eu nu am cunoscut-o personal, dar i-am citit de multe ori scrierile. Avea un stil anume, părea o tipa un pic melancolică, chiar cred că i se potrivea motociclismul, stilul touring, îmi dădea de multe ori impresia că voia să evadeze de undeva, spre ceva...

http://povestile-unei-motocicliste.blogspot.ro/

De data asta a evadat definitiv, sper din tot sufletul că a făcut-o către o lume mai buna, unde nu va mai simți durerea, frigul și frustrarea... Multa putere familiei, sa poate da treacă peste tragedia asta... Odihnească-se-n pace...

Iar despre noi, cei care am împărtășit și împărtășim aceeași pasiune cu Sabina, mare grija in zona Siriu in mod special, pe DN 10 in general. E un drum cu peisaje deosebite, foarte virajat pe alocuri, cu asfalt bun in general dar și cu multe denivelări, cu nisip, balega la tot pasul, căruțe multe, prost semnalizat, cu căderi de pietre, animale libere pe mijlocul șoselei, e periculos și ziua, noaptea e o adevărată aventură. De când a început sezonul nu cred că a trecut o saptamana fara un accident moto pe drumul asta, și majoritatea au fost oameni care-l știau bine, buzoieni de-ai mei.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu cred ca e momentul sa o judecati, a platit mult prea scump greseala! Ar fi mult mai decent daca ne-am abtine de la critici. Mai trist e ca, daca dupa accident lucrurile ar fi decurs altfel, probabil ca Sabina nu ne-ar fi parasit.

Dumnezeu s-o odihneasca si sa dea putere familiei si apropiatilor. Nu vreau sa ma gandesc ce e in sufletul celui care a fost impreuna cu ea...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din pacate traim unde traim. Se moare cu zile prin spitale, si din pacate in fiecare zi. Am oarecare tangenta cu spitalele si e o durere in poponeata maxima fata de pacient.Si nu neaparat din cauza medicilor, cat a administratiei.Cand tot spitalul sta intr-un singur aparat relativ vital, fara rezerva, cu toate ca nu ii costa nimic, sau infim sa aiba acea rezerva, atunci ce mai poti spune. Stau echipamentele prin magazii cu anii, din lipsa de spatiu in laborator, sau nepasare. Medicii sunt oricum fiinte aparte, mult superioare muritorilor de rand.Ei se vad un fel de Dumnezeu pe pamant. Restul suntem doar pleava.Nu conteaza ca esti om ca si ei, si ai acelasi nivel de studii. De exemplu , nu o data am fost chemat sa repar un echipament si in loc de raspuns la buna ziua, am fost intrebat cand e gata, ca el are nevoie'' de ieri'' de el, fara macar sa apuc sa intru in contact cu fierul. E , daca vreti ca si cum ma duc la doctor, si il intreb direct cand o sa fiu bine la minut, fara macar sa imi faca consultatie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Incredibil! Nici nu stii daca sa-ti descarci sufletul sau sa zici doar doua cuvinte. M-a dat peste cap...

Motocicleta a avut raport 0 in cazul asta.

As fi tentat sa spun ca pana si experienta a avut acelasi raport strict in cazul asta.

In 10 ani de moto am vazut si patit atat de multe incat mi se pare o lipsa de mare de cunostinta daca judeci accidentul asta ca pe o lipsa de experienta sau motor nepotrivit.

Experienta avea cu caru', cred ca asta e de necontestat. Cum a luat 14839274 de viraje in zecile de mii de km in conditii de ploaie, de ninsoare, ceata, temperaturi scazute, etc., ar fi putut sa-l ia si pe asta. De ce nu l-a luat? Din acelasi motiv pentru care am cazut si eu de x ori. Am.fost bun pana la un moment dat, cand mi a scapat, nu m am mai concentrat destul, sau am facut o miscare tampita, sau am facut o mai tarziu decat o faceam de obicei.

A avut efectiv ghinion in primul rand ca s a lovit in felul asta. Apoi ca a durat mult timp pana la primul ajutor, apoi inca ceva timp pana la al doilea, si tot asa.

Frate-miu, nici nu mai stiu ce sa zic. Nu mai am eu somn si liniste de cand am aflat vestea, daramite tu...

Cert e ca din toata treaba asta nu sunt interesat decat de un lucru, sa mi amintesc tot timpul de ea cum a fost inainte de sambata. Cumva ca si cum nu s ar fi intamplat. Sa fiti sanatosi, iar Sabina sa continue sa zambeasca si sa rada cum stie ea mai bine sa faca.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:rose: pacat ca s-a dus atat de tanara.

 

Eu cred ca familia ar suferi si mai mult (judecand din perspectiva familiei mele). Asta e si parerea mea.

 

Pentru cei care se cred mai inteligenti decat altii, macar ea a trait in aventurile ei pe 2 roti cat nu ati trait voi intr-o viata

Ce a trait ea asa mult de nu traiesc altii intr-o viata? acceleratie, curbe, depasiri, viteza? - astea sunt doar adrenalina de licean...

(Sunt 1 milion de alte distractii si lucruri de facut pe lumea asta)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut.

Sa ii fie tarana usoara.

Iar de cei trecuti in nefiinta, numai de bine!

Nu mai dati cu parerea, nu mai analizati, nu mai despicati firul in 4. Aveti deja toate informatiile, martor la fata locului in spatele ei, care v-a spus ce e de spus, si din care sa invatam ce e de invatat. Eu zic sa va opriti. Postati de condoleante, postati lucruri frumoase, daca vi le amintiti despre ea. Lasati cunoscutii si familia sa isi gaseasca echilibrul. Asa doar starniti sentimente puternice, rascoliti unde nu e cazul.

Asfalt uscat, curat, si capul pe umeri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Initial am crezut ca era cu CBF -ul de 600, io asa stiam, dar uite ca trecuse la o categorie superioara, 1000... vai ce pacat....

Imi pare sincer rau...

RIP

 

Inmormantarea?stie cineva ceva?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1000 cc pt ca avea suspensii reglabile pe fata si pe spate, ca statea mai bine la drum lung, ca era mai manevrabila cu bagaje pe ea, ca statea mai stabila in curbe, ca nu e nevoie sa fortezi motorul ca sa pastrezi viteza de deplasare, etc... La drum si in situatii de trafic trebuia sa mai astept sa vina (cu 50 cai ai mei), ca nu se baga sa croseteze - e periculos si nu e bine......

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

e greu si e pacat, ai plecat prea curand Sabina!

strada nu e circuit de curse si decizia de a fi filmata a fost luata fix pentru a arata ce poate si cat a evoluat. din ce zicea si Marius, cand s-a stiut filmata a inceput sa forteze... deci, da, a fost cuprinsa de mirajul go-pro. sa ridice mana sus cine crede ca soliciterea filmarii a fost doar asa, sa aiba o amintire cu traseul de pe Siriu... ce dreaqu ma, sa nu ne imbatam cu apa rece!!!

si eu personal am o problema cu filmatul, ma apuca spirochetii, trag de gas, fac cate o scamatorie, ma dau de un pom... faze d-astea... iar apoi, la 100m mai tarziu de punctul de filmare ma intreb: ce cacao a fost in capul meu acolo?!??

 

dragii mei, pentu testarea limitelor exista pista de viteza(acum avem si noi una) sau motoretele de teren! cine nu crede si sustine in continuare ca stie el si face si drege (aviz serpentinarii) va sfarsii in sant filmat de colegi.

in alta ordine de idei, femeile indiferent de relational, tind sa exagereze cand sunt oarecum pe picior de egalitate cu baietii, au un fel de a se arata superioare si de a zice "te-am facut fraiere!" acu vre-o doua saptamani prin Titan mi-a aratat o domnisorica blonda cu un cbr pe car il pierdea printre craci, gume de pista(nu ca n-ar fi bune dar cand le murdaresti de praf doar pe centru e clar ca nu le-ai incins tu) si suspensii reglate dupa luna, cat de tare merge ea si cum ma face pe mine...cand i-am atras atentia la urmatorul semafor a zambit superior si a plecat in tromba... plm.

 

situ, sunt mai acid in comentarii... nu de alta dar poate invatati ceva IN P L M !!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu voiam să scriu pe net inițial, atât pentru că nu aveam nicio tragere să fac asta după ce s-a întâmplat, și pentru că mă rugase mama Sabinei. Dar foarte multă lume întreabă de Sabina și mi se pare corect să știe ce s-a întâmplat cu ea.

 

Eram la plimbare pe Siriu, trecuserăm de baraj și mergeam spre Brașov. Sabina mergea bine, safe, precaut și destul de repejor. Chiar o lăudasem pentru asta la ultima oprire. După baraj, a trecut ea în față și eu mergeam în spate și o filmam cu un GoPro (ea mă rugase s-o filmez). Cu 10 viraje înainte de cel cu pricina, mi s-a părut că începe ușor-ușor să se avânte cam tăricel în viraje (față de ce văzusem până atunci la ea) și chiar îmi spuneam să-i zic data viitoare când ne oprim. Nu era ceva nemaipomenit, doar parcă puțin prea multă încredere.

 

Apoi a venit virajul cu pricina, unul lent care se strânge spre ieșire. A intrat puțin prea repede în el pentru ritmul ei, a văzut că se strânge, a înclinat mai mult, dar fix în momentul ăla a apărut o mașină pe contrasens, de după colț. Mașina mergea normal. A văzut mașina, s-a speriat și a frânat. Motocicleta a căzut și s-a dus direct în colțul mașinii și corpul ei a ricoșat de-a lungul lateralului mașinii, ajungând în spatele mașinii. Își pierduse cunoștința, dar s-a trezit în 30 de secunde, a apucat să-mi spună că știe unde e și că o doare spatele foarte tare, apoi doar gemea de durere și încerca din când în când să se ridice. Ambulanța a venit foarte greu, cred că a durat 30 de minute și în ambulanță erau doi dorei care nu prea păreau să știe de capul lor. A trebuit să-i scot eu casca, că ei nu se băgau. În acel moment, eu eram convins că nu e un accident lejer deloc, dar că își va reveni. Ideea că ar putea muri nici nu-mi intrase în cap vreun moment.

 

Au dus-o la spital la Nehoiu, de acolo direct la Buzău pentru că era prea grav pentru posibilitățile lor. De acolo am aflat prin polițiști (eu a trebuit să rămân acolo să dau declarații și să mă ocup de motocicleta ei) că avea plămânii perforați și intrase în comă. În continuare refuzam să cred că ar putea muri. Am reușit cu ajutorul unui prieten din Nehoiu să-i luăm motocicleta cu o mașină și să i-o ducem în curtea postului de poliție din Siriu. Când așteptam să mai dau o ultimă semnătură pe un proces verbal, m-a sunat mama ei de la spital din Buzău și mi-a spus că a murit. S-a prăbușit cerul pe mine, chiar nu acceptasem ideea că existau șanse să moară. Era o fată minunată, avea 30 de ani, o viață întreagă înainte și o pasiune enormă pentru motociclism. Făcuse Alpii în lung și-n lat, avea experiență și mergea foarte bine. Mi se pare absurd ca, în condițiile astea, să i se termine viața pentru o curbă un pic greșită pe Siriu.

 

Omul cu mașina venea din Spania spre satul natal. Făcuse 3.500 km până acolo și mai avea 50 km până acasă. Era cu soția și cu fetița de trei luni în mașină. N-a avut nicio vină, pur și simplu a fost la momentul nepotrivit în locul nepotrivit. S-a purtat foarte OK, a ajutat cum a putut.

 

Mai mult nu știu ce să spun. În continuare refuz să accept că se poate întâmpla așa ceva, dintr-o dată, un om e bine, vesel și plin de viață, apoi, peste o oră, nu mai e.

 

 

Am fost prea suparat ieri ca sa citesc postarile lungi, si abia acum am inteles ce s-a intamplat.

 

Concluzia dpmdv este ca si-a fortat limitele, iar la aparitia unei surprize ca masina de pe contrasens, a pierdut controlul si a intrat in panica.

Pacat.

RIP

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Stupid accident! Dumnezeu s-o odihneasca in pace! A plecat mult prea devreme dintre noi...........

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ar mai fi o concluzie dar doare. S-a stat langa ea sa se astepte ambulanta, pe un drum de munte departe de un spital decent. Reactia de salvare a lipsit cu desvarsire. Se oprea prima masina si se ducea la spital. Nu stai sa astepti o ambulanta intr-o tara ca romania, cand stii ca serviciul este praf si incapabil sa reactioneze rapid. Din toti cei prezenti acolo nu a fost nici unul la un curs de prim ajutor sa inteleaga gravitatea situatie si sa se miste eficient? Dar poate data viitoare cand vedem un accident, ne preocupam sa ajunga omul la spital cat mai repede fara sa ne bazam pe salvari sau alte organe si mai putin de fier ca poate dispare de acolo.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa-i fie tarana usoara :(


Cat despre sistemul medical...cum vad eu situatia, in condtitiile in care e un sistem puternic infiltrat de politicieni, capuse si incompetenti.
1. Elicopterul nu cred ca avea unde sa aterizeze acolo.
2. Pt o ambulanta, 30 minute pana la Siriu nu e mult, au ajuns chiar bine.
3. Pt cine crede ca pe ambulante sunt medici sau oameni super pregatiti traieste in filme. Sunt foarte rare ambulantele cu medici la bord....mai ales "la tara". Majoritatea au soferul si 1-2 asistenti medicali. Echipajele SMURD au soferul + 1-2 asistenti sau pompier si mai sunt si voluntarii...si la fel este si in tarile cu apa calda, echipajele de genul au datoria sa sustina functiile vitale pana la spital, ei nu pot face nici macar o injectie cu adrenalina, trebuie sa te aduca cu puls la spital
4. Cineva intreba de ce nu au "taiat-o" la Nehoiu.... pt ca nu are cine si cum. Intr-un caz de genu (cel mai probabil hemoragia interna, un organ strapuns de o coasta), nu poti sa tai omu de sus pana jos sa vezi unde e buba....iti trebuie Computer Tomograf si o echipa de traumatologie...iti trebuie un spital de urgenta, care cu d-astea se ocupa....nu se poate baga chirurgul general de la Nehoiu la din astea, pt ca nu e specialitatea lui si poate sa faca mai mult rau decat bine, de aia au trimis-o la Buzau.
5. In caz de accident sau ceva grav, daca nu ajungi in Bucuresti (si nu oriunde in Buc), Cluj, Iasi, Timisoara, Constanta sau Targu Mures...nu o sa ai parte de cel mai bun tratament....de ce? Pt ca lipsesc: medici, echipament, consumabile, etc....

De ce lipsesc medici? pai pt ca majoritatea au plecat din tara sau lucreaza in marile orase...de ce? pai, inafara de salariu, care e un punct f important dar nu cel mai important, si ei au parte de lipsuri in tara asta: lipsesc echipamente si consumabile de care au nevoie si lispa carora le ingreuneaza enorm treaba, lipsa accesului la terapii/medicamente/protocoale noi care ii pot ajuta sa dea un randament mai bun, conducerea (pusa acolo de cele mai multe ori pe pile/ politic) le da cu flit, sindicatele le dau cu flit, pacientii ii urasc visceral la gramada si nu ii respecta (in urma mediatizarii diverselor cazuri de spagari)...
In conditiile astea pleci, cand ti se rup manusile abia luate in maini pleci...cand nu taie bisturiul pleci, cand nu ai CT/RMN/Ecograf sau ai dar "e stricat de 4 luni" pleci. Cand iti cade tavanul in cap in timpul operatiei pleci...cand iti moare pacientul pe masa desi ai facut ce ai putut dar na, cancer in faza termnala si afara te asteapta familia sa-ti dea omoru' ca esti criminal, pleci.
Si unde pleci?
- ori in vest, unde chestiile astea nu prea se intampla sau cand se intrampla sunt exceptii absurde
- ori intr-unul din orasele astea mai mari din tara unde chestiile astea tot se intampla, dar la o scara (f putin) mai mica.
- ori in privat, unde majoritatea nu se intampla dar nici nu iti poti practica meseria cum trebuie, ca nu te poti dezvolta/invata, trebuie doar sa faci bani pt clinica...adica consultatii pe banda rulanta si mai putin practica per-se, nu vezi noutati si inovatii.

Nu mai stiu cine zicea ca daca vrei sa ingenunchezi o tara ataca-i sistemul de sanatate si pe cel de invatamant... sistemul de sanatate e aproape cazut, cel de invatamant e aproape si el.
Cea mai mare pierdere a Romaniei e exodul de medici si personal medical competent... tineri, cu ambitii, curiosi, cu dorinta de dezvoltare. Dar cui ii pasa? Doar au zis puliticienii: "Nu va convine sa fiti medici in Romania? Plecati in vest!"
Cei care au mai ramas se impart in cateva categorii:
- cei care vor pleca
- cei care se chinuie sa "faca ceva ok" - de obicei sunt buni spre f buni dar putini
- cei care se plang dar oarecum se complac
- cei care ar pleca dar nu sunt atat de buni incat sa faca fata in vest

Ah, si mai e o chestie...un paradox: e lispa de medici, avem nevoie de medici....dar medicii proaspat specialisti, ce au termini rezidentiatul, nu au unde se angaja pt ca nu sunt posturi disponibile, si nici nu deschid.



am fost chemat sa repar un echipament si in loc de raspuns la buna ziua, am fost intrebat cand e gata, ca el are nevoie'' de ieri'' de el, fara macar sa apuc sa intru in contact cu fierul. E , daca vreti ca si cum ma duc la doctor, si il intreb direct cand o sa fiu bine la minut, fara macar sa imi faca consultatie.



Ma gandesc ca nu era vb de aparatul de cafea, ci de un echipament medical....si atunci da, poate ii intelegi disperarea omului...ca poate CHIAR are nevoie de aparatul ala ca sa nu moara alti oameni. Editat de MotoRocker
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ar mai fi o concluzie dar doare. S-a stat langa ea sa se astepte ambulanta, pe un drum de munte departe de un spital decent. Reactia de salvare a lipsit cu desvarsire. Se oprea prima masina si se ducea la spital. Nu stai sa astepti o ambulanta intr-o tara ca romania, cand stii ca serviciul este praf si incapabil sa reactioneze rapid. Din toti cei prezenti acolo nu a fost nici unul la un curs de prim ajutor sa inteleaga gravitatea situatie si sa se miste eficient? Dar poate data viitoare cand vedem un accident, ne preocupam sa ajunga omul la spital cat mai repede fara sa ne bazam pe salvari sau alte organe si mai putin de fier ca poate dispare de acolo.

Ai dreptate,dar sa nu uitam ca,in cazuri din astea,miscarea victimei poate duce la alte traumatisme,ca paralizia.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu ce inseamna sa plece cineva apropiat...dar ma simt afectat cand pleaca vreun motociclist intalnit (am vazut-o doar o singura data).

 

His momma said he was crazy - he said, "Momma, I've got to try". / (these days)

 

Si a incercat multe, a avut parte de aventura, asa cum ii placea. Pacat, drumul mai avea multe viraje pentru ea.

 

Drum bun!

 

Eu nu voi participa la inmormantare, e un moment al familiei, chiar daca sunt sute de ganduri alaturi de ea....Dar daca doriti sa ne unim gandurile cumva, sunt prezent.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

dragii mei, pentu testarea limitelor exista pista de viteza(acum avem si noi una) sau motoretele de teren! cine nu crede si sustine in continuare ca stie el si face si drege (aviz serpentinarii) va sfarsii in sant filmat de colegi.

in alta ordine de idei, femeile indiferent de relational, tind sa exagereze cand sunt oarecum pe picior de egalitate cu baietii, au un fel de a se arata superioare si de a zice "te-am facut fraiere!" acu vre-o doua saptamani prin Titan mi-a aratat o domnisorica blonda cu un cbr pe car il pierdea printre craci, gume de pista(nu ca n-ar fi bune dar cand le murdaresti de praf doar pe centru e clar ca nu le-ai incins tu) si suspensii reglate dupa luna, cat de tare merge ea si cum ma face pe mine...cand i-am atras atentia la urmatorul semafor a zambit superior si a plecat in tromba... plm.

 

:)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fir-ar sa fie de treaba!

 

Imi aduc aminte ca zicea ca nu ii place sa mearga cu altii. Imi zicea ca de fiecare data cand merge cu altii are cate un mic incident. Incident, nu accident!!!!! Imi aratase si poze de la un incident in coloana. Off...De mers cu ea eu nu am mers....

 

Odihneste-te in pace fata curajoasa si singuratica! Drum lin! Rest in peace!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
 Share

  • Navigare recentă   1 membru


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...